неділя, 24 листопада 2013 09:43

Спецтема: 81-і роковини Голодомору 1932-1933 років

Вселенський патріарх записав звернення до українців з нагоди річниці Голодомору

Вселенський патріарх записав звернення до українців з нагоди річниці Голодомору
Скрін: tsn.ua

Вселенський патріарх Варфоломій записав відеозвернення до українського народу з нагоди 80-ї річниці Голодомору, повідомляє ТСН.ua. Перший православний архієрей світу запевнив українців у своїй молитві і закликав до пам'яті, примирення і прощення.

Відеоролик розміщений на офіційному каналі Констанстінопольського патріархату в YouTube. Патріарх говорить англійською мовою. Водночас творці відео подбали про супровід звернення українськими субтитрами.

"З почуттям великої поваги і одночасно з глибоким болем у серці ми звертаємося від імені історичної та мученицької Матері-Церкви Константинополя до всіх вас в цей скорботний день 80-ї річниці Голодомору українського народу. У той час, коли ми молитовно згадуємо про ті трагічні, нелюдських події 1932-1933 років, коли безліч людських життів було перервано штучним і жорстоким голодом, ми також молимося за упокій душ померлих жертв Голодомору і загоєння хворобливих душевних ран вашого благословенного народу", - заявив владика Варфоломій.

Вселенський патріарх також закликав пам'ятати важкі уроки історії і вчитися на трагедіях минулого. При цьому, вважає він, слід дбати про рух у майбутнє, не забуваючи про такі якості, як співчуття і прощення.

Зараз ви читаєте новину «Вселенський патріарх записав звернення до українців з нагоди річниці Голодомору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути