середа, 09 березня 2011 15:40

Вручення Шевченківських премій перервало повідомлення про пожежу

Вручення Шевченківських премій перервало повідомлення про пожежу

9 березня під час церемонії вручення Національної премії імені Шевченка у Шевченківському музеї в Каневі спрацювала протипожежна сигналізація.

Інцидент стався в той час, коли заступник голови Адміністрації Президента Ганна Герман зачитувала текст указу про вручення лауреатам премії, а прем'єр Микола Азаров вручав їх лауреатам.

Під час церемонії зазвучало голосове попередження про те, що існує загроза пожежі і гості зобов'язані залишити приміщення, однак потім диктор назвав повідомлення помилковим і церемонія продовжилася.

Азаров привітав лауреатів премії, відзначивши, що ідеали Тараса Шевченка залишаються для України орієнтирами у процесі створення європейської сильної заможної держави.

Прем'єр-міністр наголосив, що Шевченко був тією історичною постаттю, яка єднає українське суспільство.

"Лауреати Національної Шевченківської премії - це слава України, її надбання. Ви прокладаєте шлях до майбутніх звершень нашої країни", - зазначив Азаров.

Зазначимо, Національну Шевченківську нагороду 2011 року присуджено: літературознавцям Роману Гораку, Миколі-Ярославу Гнатіву за 10-томне видання "Іван Франко", диригенту-постановнику Миколі Дядюрі, режисерові-постановнику Анатолію Солов'яненку, виконавцям вокальних партій в опері Белліні "Норма" Національного академічного театру опери та балету ім. Шевченка Сергію Магері та Оксані Крамарєвій, артистці Національного академічного театру опери та балету України імені Шевченка Лідії Забілястій за вокальні партії в оперних виставах та концертних програмах 2005-2010 років.

Премію з літератури отримав Василь Шкляр за роман "Чорний ворон", однак письменник попросив перенести його нагородження Шевченківською премією "на той час, коли при владі в Україні не буде українофоба Дмитра Табачника".

Зараз ви читаєте новину «Вручення Шевченківських премій перервало повідомлення про пожежу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі