середа, 31 серпня 2011 13:01

Володимир Тихий хоче зняти фільм про Олеся Ульяненка

Володимир Тихий хоче зняти фільм про Олеся Ульяненка

Український режисер Володимир Тихий хоче зняти фільм про письменника Олеся Ульяненка. Він помер минулого серпня на 48-му році життя від серцевого нападу. З Тихим письменник півтора року писав сценарій за своїм романом "Сталінка". Фільм не вийшов через брак коштів.

"Ульян був найяскравішим виразником нашого дурного часу. Хочу написати сценарій про його життя. Він намагався бути циніком, дистанціюватися, але у нього це не виходило. Вся Україна, яка вона є, пройшла крізь нього. Для здорової людини це катастрофа. Свого часу Шевченко був виразником України і поклав за неї життя, а тепер Ульян. Те, що він писав, розраховано не на середню освіту. Україна ще доросте до нього", - зазначив Тихий і додав, що друзі письменника хочуть видати книгу спогадів про нього. Нещодавно вийшла збірка інтерв'ю, які письменник давав починаючи з 1990-х і до кінця життя.

"Яким Улян був письменником, ми ще оцінимо. А от те, що хлопець хороший, уже ні. З нього треба почати відкривати світу українську літературу", - зазначив київський поет Павло Вольвач.

Зараз ви читаєте новину «Володимир Тихий хоче зняти фільм про Олеся Ульяненка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі