вівторок, 03 березня 2015 13:21

Володарі Grammy виступили в столичному Будинку архітектора

Володарі Grammy виступили в столичному Будинку архітектора
Фото: obel.com

Увечері 2 березня у столичному Будинку архітектора відбувся концерт данського вокального колективу Ars Nova Copenhagen. Склад колективу позначається, на перший погляд, хитромудрою абревіатурою "SSSAAATTTBBB", яка розшифровується досить просто - це три сопрано (S), три альта (A), три тенора (T) і три баса (B). Під керівництвом диригента та художнього керівника Пола Хіллера 12 співаків заявили про себе як про вокальне диво.

У своїй творчості колектив, який відвідав з гастролями більше 35 країн, робить наголос на музику Ренесансу, Бароко, Романтизму, а також виконує сучасні музичні композиції.

Ars Nova Copenhagen має в своєму арсеналі більше 40 музичних дисків і престижну нагороду Grammy, яку музиканти отримали в 2010 році.

Виступ датських музикантів став 7-м концертом проекту Архітектура голосу, який передбачає щомісячні концерти щоразу в новому місці. У більшості випадків ці місця не призначені для виступів - концерти вже проходили в Музеї палеонтології, в кінотеатрі "Флоренція" на Троєщині, в Кирилівській церкві, в басейні "Олімп", у київському планетарії і в Мистецькому Арсеналі.

Зараз ви читаєте новину «Володарі Grammy виступили в столичному Будинку архітектора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі