неділя, 02 червня 2019 15:52

У Флоренції встановлять пам'ятник Тарасу Шевченку.

У Флоренції встановлять пам'ятник Тарасу Шевченку.
Київський міський голова Віталій Кличко та мер Флоренції Даріо Нарделло домовились про встановлення в італійському місті пам'ятника Тарасу Шевченку. kyivcity.gov.ua

У Флоренції встановлять пам'ятник Тарасу Шевченку. Про це домовилися київський міський голова Віталій Кличко та мер італійського міста Даріо Нарделло. Монумент з'явиться в історичному центрі Флоренції, неподалік від кафедрального собору Santa Maria del Fiore, на площі перед публічною бібліотекою Biblioteca delle Oblate. Ця частина міста вважається одним із місць, що найчастіше відвідують туристи в Європі.

Автором монументу Кобзарю стане скульптор Олег Пінчук. Пам'ятник зведуть за рахунок українських меценатів.

2015-го, спільними зусиллями Київської міської влади, Посольства Італії в Україні та міжпарламентської групи дружби України та Італії у Києві на Володимирській гірці відкрили пам'ятник італійському поету, що народився у Флоренції, Данте Аліг'єрі.

Це спільний твір італійського скульптора Лучано Массарі й українського архітектора Леоніда Малого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Міст Кличка" посилять суперброньованим склом

Київ та італійська Флоренція міста-побратими з липня 1967 року. В Дніпровському районі столиці є вулиця Флоренції. 1989-го на житловому масиві Троєщина відкрили кінотеатр "Флоренція" .

Зараз ви читаєте новину «У Флоренції встановлять пам'ятник Тарасу Шевченку.». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі