пʼятниця, 06 квітня 2012 13:07

Володимиру Лису пропонували половину кабана за вдалий прогноз

Володимиру Лису пропонували половину кабана за вдалий прогноз
Володимир Лис більше не робитиме прогнози погоди. Займався цим 23 роки. Фото з сайту chitay.net

Народний синоптик і письменник Володимир Лис більше не робитиме прогнози погоди. Займався цим 23 роки. Про це він розповів у інтерв'ю кореспонденту журналу "Країна".

"Погода — це хобі, яке стало моїм персональним лихом. Займатися прогнозами почав випадково. 1986 року поїхав у відрядження у Володимир-Волинський. Зустрів дядька, який розповів мені про методику спостереження за погодою з 26 грудня по 6 січня. За його словами, кожен день проектував погоду на відповідний місяць наступного року. Тоді не надав цьому значення, а через два роки в газеті прочитав статтю про таку саму методику. На свою голову розповів про це редактору. Він учепився за цю ідею, а я почав відмовляти: "Це несерйозно. Як я, журналіст і письменник, можу цим займатися?" Але таки погодився на його вмовляння. Відтоді надрукував 23 річних прогнози", - розповів письменник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий роман Мирослав Дочинець написав про найбагатшого чоловіка Мукачево

Також він розповів, що за хороші прогнози сільськогосподарські працівники пропонували йому винагороду.

"У середині 1990-х подзвонив начальник дослідної сільськогосподарської станції з Луцька: "Цього року в нас гарно вродили цукрові буряки. Все завдяки вам. Ви прогнозували дощі, вони пішли, як тільки вкинули зерно в землю. Хочемо за це вам віддячити". Мене нагородили мішком цукру – продали його за півціни. Через рік голова одного з вінницьких колгоспів написав: "Хочу подякувати вам за гарний прогноз. Просіть, що забажаєте". Вирішив пожартувати і попросив половину кабана. Він відписав: "Приїздіть і забирайте. Ваша половина чекає на вас". Але я не знайшов машину, щоб забрати", - зазначив народний синоптик.

Прочитати інтерв'ю Володимиром Лисом повністю можна у журналі "Країна" № 13 (116) за 5 квітня 2012 року.

Журнал можна купити у точках продажу преси.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

Зараз ви читаєте новину «Володимиру Лису пропонували половину кабана за вдалий прогноз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі