Ексклюзиви
середа, 07 грудня 2011 15:28

Влада сама провокує радикальні настрої в країні - експерт

Влада сама провокує радикальні настрої в країні - експерт

Українським громадянам сьогодні прикрили легальні форми спротиву державній владі. Це спричиняє в суспільстві радикалізацію настроїв. Таку заяву на прес-конференції зробив голова Суспільного комітету національної безпеки України Олексій Толкачев, передає Gazeta.ua.

"Якщо раніше можна було вийти на Майдан, розбити наметове містечко або прикути себе кайданами до залізничних колій і блокувати рух транспорту, то зараз це практично неможливо. Протести на межі легальних форм спротиву тягнуть за собою арешт чи переслідування. Будь-яка акція протесту не має сенсу, бо мітингувальників оточують тисячі співробітників "Беркуту". Легальні форми спротиву втрачають свій сенс. Будь-яка заявка про акцію буде перекрита рішенням суду про заборону. Автобуси з мітингувальниками не доїдуть до місця мітингів", - заявив Толкачев.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Забороняючи мітинги, суди використовують указ часів СРСР

Він зазначив, що "на низовому рівні" з'являється все більше громадян з радикальними настроями. Важко передбачити, у що це може вилитися. Є величезна армія людей, які мають безпросвітні кредити в банках. Вони з ненавистю чекають того часу, коли можна буде вийти на вулиці і почати громити офіси банків, як у Європі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міліція: мітинг під Кабміном законний, а от намети - ні

"До того ж, коли рейтинги влади падають, наявність терористичних актів на руку самій владі. Це дозволяє залякувати суспільство і обґрунтовувати дії силовиків убезпеченням суспільства від якихось терористів. Це прекрасний аргумент ще сильніше обмежувати свободу громадян, робити шалені витрати на правоохоронні органи, на прослуховування телефонів, пригнічення будь-якої опозиційної діяльності в країні", - відмітив експерт.

Зараз ви читаєте новину «Влада сама провокує радикальні настрої в країні - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути