Ексклюзиви
субота, 19 червня 2010 18:00

Влада не розуміє, чим книжка відрізняється від пляшки горілки - Забужко

Влада не розуміє, чим книжка відрізняється від пляшки горілки - Забужко

Письменниця і публіцист Оксана Забужко в коментарі Gazeta.ua заявила, що обкладання податками книговидавництва не покращить економічну ситуацію.

"Наша влада, перепрошую, якихось врозумливих коментарів своїм діям не спроможна дати, окрім того, "шо очєнь нада дєнєг". Те, що вони не розуміють, що таке книжка, чим книжка відрізняється від пляшки водки чи кілограма картоплі - це одна справа. Справа трохи в іншому. Якщо вони хочуть наповнювати бюджет, то вони не там шукають за грішми", - сказала письменниця.

Забужко пояснила, що частка національного книговидавництва в загальній економіці надто мала.

"Увесь цей книжковий бізнес становить надто мізерну частку малого та середнього бізнесу в Україні, який теж становить ще меншу частку господарки. У нас малий і середній бізнес складає 12% економіки. Для порівняння в Німеччині - 80%. Із цих 12 відсотків оце саме книговидавництво - це такий мізер, що навіть у якихось притомних відсотках його не можна вирахувати", - уточнила письменниця.

Забужко закликала владу чесно заплатити всі податки замість того, щоб обкладати податками українську книгу.

"Впору Шевченка згадати - "з шкурою здирають, бо нічим обуть княжат недорослих". І не треба з шкурою дерти від такого злидня, яким є український книжковий бізнес. Панове, подивіться на себе. У вас там невикористані резерви незаплачених податків. Подивіться на ваші декларації і заплатіть хоч раз податки з ваших офшорів", - обурилася письменниця.

Зараз ви читаєте новину «Влада не розуміє, чим книжка відрізняється від пляшки горілки - Забужко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі