Ексклюзиви
вівторок, 04 червня 2019 17:51

"Віта і Вірджинія": згадуємо головні книги "королеви модерізму" Вірджинії Вулф

"Віта і Вірджинія": згадуємо головні книги "королеви модерізму" Вірджинії Вулф
Актриса Елізабет Дебікі (проворуч) в ролі Вірджинії Вулф, фільм "Віта і Вірджинія". cineast.com.ua.

6-го червня в український прокат виходить картина "Віта і Вірджинія" про стосунки двох жінок в Лондоні 1920-х. Одна з них "королева" джазових вечірок Віта Секвілл-Вест, а друга — найвідоміша письменниця епохи модернізму Вірджинія Вулф. Gazeta.ua пропонує згадати найцікавіші твори письменниці.

"До маяка", 1927 рік.
Історія аристократичної англійської родини, чиє життя руйнується з приходом Першої світової війни. Вони проводять останнє спокійне літо острові, а потім шляхи членів сім'ї розходяться. Хтось зміниться із дорослішанням, а хтось загине в бою. Але острів з маяком, де діти провели свої останні щасливі канікули, вони не забудуть ніколи.

"Місіс Делловей", 1925.
Один день з життя світської дами. Клариса Делловей вийшла заміж з спокійного надійного чоловіка із середнього класа. У неї був ще один залицяльник Пітер Уолш. Пройшло багато років, Перша світова війна знищила все. Заміжня Клариса готує прийом, на якому несподівано з'являється Уолш, людина із минулого. Він повернувся з війни та не може загоїти душевні рани.

"Орландо", 1928.
Англійська королева Єлізавета I робить фаворитом вродливого 16-річного юнака. Вона обіцяє залишити йому у спадок гроші та значну частину королівства. Але за певних умов. Юнак повинен ніколи не старішати. Це сатиричний роман, у якому письменниця намагається ввести читача в оману.Вулф подавала твір як біографію, але він носить пародійний характер і не є історичною пам'яткою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фанні посварилася з батьками та втікла з дому: цікаві книжкові новинки для дітей

27 червня в Україні відбудеться прем'єра французького фільму "Казанова. Останнє кохання" режисера Бенуа Жако. Авторське бачення автобіографії Джакомо Казанови "Історія мого життя". Париж, XVIII ст. Відомий авантюрист та мандрівник Казанова користується популярністю у жінок. Після чергового скандалу він вимушений переїхати до англійської столиці Лондону. У незнайомому місті він зустрічає куртизанку Маріанну, яка не піддається його залицянням. Казанова каже, що піде на все заради прихильності дівчини.

Зараз ви читаєте новину «"Віта і Вірджинія": згадуємо головні книги "королеви модерізму" Вірджинії Вулф». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі