четвер, 18 липня 2013 13:11

Вищий господарський суд віддав територію Софії Київської під забудову

Вищий господарський суд віддав територію Софії Київської під забудову
Фото: ru.tsn.ua

Вчора Вищий господарський суд залишив у силі рішення столичних судів про законність передачі землі під будівництво багатоповерхового житлового комплексу біля Софії Київської. Суд визнав передачу землі забудовнику законною через дрібну неточності в земельному кадастрі.

Протягом трьох місяців прокуратура і сторони процесу можуть подати прохання про розгляд справи у Верховному суді. Проте активісти заявляють, що після прийнятого рішення забудовники, які вже звели вісім поверхів, можуть розгорнути будівництво на повну потужність.

Судові розгляди навколо будівництва житлового комплексу Fresco Sofia біля національного заповідника "Софія Київська" йдуть вже не перший рік. Дві земельні ділянки на вул. Гончара, 17-23 і Гончара, 21 були виділені рішенням Київради у 2004 та 2007 роках. Забудовник комплексу - ТОВ "Інвестиційно-будівельна група", незважаючи на протести громадськості, побудував вісім поверхів (передбачається, що Fresco Sofia матиме два яруси у вісім і дев'ять поверхів, і підземний паркінг). Про це пише "Комерсант-Україна".

Нагадаємо, 7 листопада 2012 Київський апеляційний госпсуд залишив у силі квітневе рішення Господарського суду столиці про незаконність виділення ділянок під будівництво. Але Вищий госпсуд 29 січня скасував це рішення і направив справу на повторний розгляд до Госпсуду Києва. У березні Госпсуд підтвердив законність рішень Київради, а 29 травня Київський апеляційний госпсуд залишив у силі рішення Госпсуду столиці.

Як відомо, заповідник "Софія Київська" числиться у списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Через численні будівництва у буферній зоні заповідника, в тому числі і Fresco Sofia, на 37-й сесії ЮНЕСКО, яка в червні пройшла у Камбоджі, розглядалося питання про внесення Софії Київської та Києво-Печерської лаври до чорного списку ЮНЕСКО. Рішення так і не було прийняте, але Україні дали термін до 1 лютого 2014 удосконалити законодавство і зупинити будівництво у буферних зонах Софії Київської та Києво-Печерської Лаври.

Зараз ви читаєте новину «Вищий господарський суд віддав територію Софії Київської під забудову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути