понеділок, 15 липня 2013 13:12

Львів'яни вночі обороняли місто від нападників зі Сходу
27

Фото: Фото надані прес-службою Львівської міської ради

12 тисяч осіб відвідали заходи фестивалю "Ніч у Львові", який учетверте відбувся на вихідних. Близько тисячі з них придбали квитки через інтернет. Не зважаючи на дощову погоду, фестиваль традиційно тривав три ночі. Відбулося понад 200 дійств у 50 локаціях в музеях, театрах, галереях, храмах та на вулицях міста. Вперше до "Ночі у Львові" приєдналися меморіальний музей Михайла Грушевського, Національний музей ім. А. Шептицького, природознавчий музей. В італійському дворику — подвір'ї історичного музею — безкоштовну виставу показав Театр ім. Марії Заньковецької.

"Давно живу у Львові, але на цей фестиваль потрапив вперше, - розповідає 25-річний Михайло Буричка. – Попередньо ознайомився з програмою в інтернеті, обирав, які події відвідати. Був на концерті Національної музичної академії в костелі єзуїтів, потім замість відкриття пішов в кафе "Штука" – там виступав блюзмен Джошуа Претт. А після того ходив в підземелля преображенської церкви на театр тіней "Див". В принципі, вже бачив подібні речі, але це було шось з чимось! Ця атмосфера, досить таємнича, ще й в поєднанні з камерним оркестром – просто кайф. "

Першу ніч фестивалю відкривали "вогнем і мечем" на площі біля входу у міську Ратушу. Театралізоване вогняне дійство творили актори на ходулях з театру "Воскресіння". Історичні реконструктори відтворили середньовічні бої.

"Ми б'ємося так, щоб це виглядало достовірно, - коментує голова клубу "Чорна Галич" Ярема Іванців, 24 роки. – В боях відтворюємо 13-14 століття, Галицько-Волинське князівство, Київську Русь. На відкритті ми показали і найманців, і своїх. Львів'яни обороняли місто від степовиків. Звісно, перемогли наші."

Понад 40 охочих відвідали пекарню і побачили, як вночі у Львові роблять хліб, булочки і печиво.

"Вже коли йшли на зупинку, шоб їхати додому, дівчата в оранжевих футболках нам запропонували сісти в автобус і поїхати на екскурсію в пекарню. І ми погодились. Дуже сподобалося. Особливо цікаво було спостерігати, як ріжуть грінки і сухарики. А ще ми спробували смачні канапки", - ділиться 10-річна Софія Колюбінська.

Зараз ви читаєте новину «Львів'яни вночі обороняли місто від нападників зі Сходу ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі