Ексклюзиви
неділя, 29 березня 2020 11:36

Віруси з Китаю і карантин - 10 кращих фільмів про епідемії
10

Кінострічки про епідемію зараховують до жанру фільму-катастроф. Під час поширення справжньої пандемії люди починають шукати відповіді та розради саме у таких сюжетах.

Про що вже зняв світовий кінематограф та які сценарії розвитку подій ? Далі – перелік кіно про віруси та епідемії.

1. "Епідемія" (1995). Режисер – Вольфганг Петерсен, США.

У кінострічці "Епідемія" розгортається сюжет навколо вірусу "Мотаба". В Північну Каліфорнію у США зловіщий вірус привезли із Заїру через заражену мавпу. Хвора тварина кусає свого господаря, який потім стає носієм смертельної хвороби. Через певний час місцевій владі стає відомо, що епідемія неминуча. До діла приходить група лікарів-епідеміологів і полковник Сем Деніелс. Через певний час вони розуміють, що сам вірус вже давно відомий в країні, однак роботу над ним влада тримала у таємниці. Для того, щоб розробити вакцину проти вірусу, необхідно знайти першого носія хвороби. Та де знайти мавпу?

  кадр з фільму "Епідемія"
кадр з фільму "Епідемія"

2. "12 мавп" (1995). Режисер – Террі Гілліам, США.

Фантастичний трилер "12 мавп" переносить глядача в антиутопічний світ 2035 року. На землі залишився 1% населення, бо у 90-х роках вірус знищив майже все людство. Ті, хто вижив, мають жити під землею.

На порятунок світу влада відправила злочинця Джеймса Коула. Герой подорожує у часі, але замість 1996 року потрапляє в 1990. Там його приймають за божевільного. Однак це не зупинило головного героя і він продовжує подорожувати часом з надією врятувати людство.

  "12 мавп"
"12 мавп"
3. "Оселя зла" (2002). Режисер – Пол Андерсон, Німеччина, США.

За сюжетом фільму жахів, невідомий викрадає зразки смертельного вірусу і під час втечі навмисно розбиває одну колбу. Для уникнення поширенню епідемії комп'ютерна безпека активує режим карантину. Усі заражені вірусом перетворилися в кровожерливих зомбі. Після цього, головній героїні Еліс потрібно не лише провести розслідування проблеми зараження, але й вижити в умовах карантину в підземеллі.

  "Оселя зла"
"Оселя зла"
4. "Я – легенда" (2007). Режисер – Френсіс Лоуренс, США.

У фільмі розповідається про постапокаліптичний світ. Заражені вірусом люди змінилися до непізнаваності, єдиний незаражений – Роберт Невіл. Вдень головний герой бореться з вампірами, вночі – ховається від них. Незважаючи на усі події, головна мета Роберта – знайти ліки проти вірусу й змінити вампірів на звичайних людей.

  "Я - легенда"
"Я - легенда"
5. "Явище" (2008). Режисер – М. Найт Ш'ямалан, США.

Повітрям поширюються смертельні токсини, які змушують людей чинити самогубство. Вони стають дезорієнтовані та нерухомі, а після – вкорочують собі життя. Група людей намагається втекти від зловіщого вітру, однак він повсюди. Альма і Елліот Мур намагаються сховатися від незрозумілого явища в компанії свого приятеля Джуліана і його дочки Джесс. Проте їхнє життя залишається під загрозою.

  "Явище"
"Явище"
6. "Сліпота" (2008). Режисер – Фернанду Мейреллиш, Канада, Бразилія, Японія.

За сюжетом фільму, світ зіштовхнувся з епідемією сліпоти. Це жахливе явище перетворило людство на незрячих окрім однієї людини. Жінка, яка здатна бачити під час хвороби, рятує людей, що її оточують. Населення починає згуртовуватись і допомагати один одному. Однак потім один зі сліпих повідомив, що прозрів. Після цього всі знову почали тактику "сам за себе", та до чого це приведе? Невідомо нікому.

  кадр з фільму "Сліпота"
кадр з фільму "Сліпота"
7. "Носії" (2009). Режисери – Алекс та Девід Пастор, США.

У стрічці розповідається про смертельний вірус, який розповсюджується по всьому світу. Людство рятується як може, адже вакцини ще немає. Два брата разом з коханими шукають місце, де можуть перечекати епідемію. Але які пригоди їх чекають та чи зможуть вони врятуватися дізнаються ті, хто перегляне фільм "Носії".

  "Носії"
"Носії"
8. "Божевільні" (2010). Режисер – Брейк Айснер, США, ОАЕ.

Сюжет фільму розгортається навколо падіння літака, на борту якого знаходять небезпечний вірус. Після того, як хвороба потрапляє у водну систему міста, люди божеволіють. Військові замикають місто на карантин.

  "Божевільні"
"Божевільні"
9. "Останнє кохання на землі" (2011). Режисер – Девід Маккензі, Великобританія, Швеція, Данія, Ірландія.

"Останнє кохання на землі" - фантастична мелодрама, сюжетом якої служить історія про надзвичайну епідемію. Людство починає втрачати відчуття: одні втрачають слух, інші – зір. На цьому трагічному тлі розгортається історія кохання епідеміолога Сьюзен і шеф-кухаря Майкла. Як закоханим зберегти свої почуття, якщо світ стоїть на межі вимирання? – Відповідь у фільмі.

  "Останнє кохання на землі"
"Останнє кохання на землі"
10. "Зараження" (2011). Режисер – Стівен Содерберг, США.

Трилер "Зараження" часто порівнюють із коронавірусом. Дія фільму розгортається навколо перебігу подій, де люди починають почуватися зле, а після цього – помирають. Американська бізнесменка Елізабет Емгофф "привозить" заразу з Гонконгу. Через певний час захворювання поширюється всім світом. Звідки взялася хвороба та який сценарій перебігу подій? На ці питання ви можете знайти відповідь під час перегляду стрічки.

  "Зараження"
"Зараження"
Зараз ви читаєте новину «Віруси з Китаю і карантин - 10 кращих фільмів про епідемії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі