середа, 24 жовтня 2012 13:23

"Вилучення книжок – це повна самодіяльність магазину" - Ганна Герман

 
Учора, 23 жовтня, з полиць київських книгарень зникли три книжки видавництва "Клуб сімейного дозвілля": роман Василя Шкляра "Залишенець", Максима Кідрука "Навіжені в Мексиці" та Олени Печорної "Грішниця". Це пов'язано з прийняттям нового закону про заборону реклами, спонсорства та стимулювання продажу тютюнових виробів. На обкладинках цих книжок були зображені герої творів із цигарками,  на звороті "Залишенця" - фото автора з цигаркою. В інакшому разі, книгарні ніби-то могли отримати штраф.

"Це брехня, повна маячня. Ми зверталися в книгарню "Є", насправді, до них ніхто не звертався. Будь-який книжковий магазин, до якого прийдуть, може цих перевіряльників послати. Закон забороняє реклами, на яких зображений процес тютюнопаління. Якщо у книгарні роздрукують великий плакат: купуйте книжки у нашому найкращому магазині, і на цьому плакаті буде зображений автор чи персонаж книжки, який курить, такий плакат підпадає під заборону.  Це була провокація. є законопроекти, які пропонують суттєво послабити заборони. Тютюнова індустрія зараз використовує всі можливі заходи, щоб створити враження - що такий поганий закон, навіть з книжками є проблеми, то треба його відміняти. Насправді єдине, що забороняється - реклама, але не товари", - зазначив  директор Інформаційного центру з проблем алкоголю і наркотиків Костянтин Красовський.

Цю інформацію підтвердила і радник президента Ганна Герман.

"Жодна інстанція ані не перевіряла книжкові магазини, ані давала жодних вказівок про те, що книжки чи якась друкована продукція з зображенням цигарок, або людей, що палять, буде вилучена, - зазначає радник президента Ганна Герман. - Вилучення книжок – це повна самодіяльність магазину. Нам дуже шкода, що вони змусили суспільство хвилюватися, змусили суспільство обговорювати проблему, якої не існує", - зауважила вона.

Зараз ви читаєте новину «"Вилучення книжок – це повна самодіяльність магазину" - Ганна Герман». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі