четвер, 28 квітня 2022 16:54

Спецтема: Війна Росії проти України

"Військовий кутюр'є": в Одесі знімають фільм про дизайнера, який розробляє одяг і спорядження для ЗСУ

На Одеській кіностудії знімають документальний короткометражний фільм про модельєра Віталія Узуна, який почав розробляти одяг і спорядження для Збройних сил України й тероборони.

Стрічка має назву "Військовий кутюр'є". Про це дизайнер розповів в ефірі "Українського радіо Одеса".

Режисером став Бат Недич. Авторка сценарію - письменниця і журналістка Юлія Верба.

За її словами, модельєр у перші дні війни питав, як може допомогти фронту. Тоді він почав шити термобілизну, а пізніше робити бронежилети. Тепер він також виробляє форму для тероборони.

Автор: Суспільне
  В Одеській кіностудії знімають фільм про Віталія Узуна
В Одеській кіностудії знімають фільм про Віталія Узуна

"Я сподіваюся, що весь світ подивиться цю стрічку й дізнається, що люди мистецтва, люди, які далекі від війни, можуть зробити свій внесок у перемогу", - зазначила Верба.

Віталій Узун розпочав розробляти військовий одяг вже на другий день війни. Спочатку йому бракувало матеріалу, однак пізніше йому почали допомагати із цим волонтери.

Через тиждень він із колегами створив "Узун фонд", щоб закуповувати тканину, платити зарплату, а також відправляти одяг і спорядження ЗСУ й теробороні. Вже 25 квітня захисникам передали першу партію плитоносок. Після перемоги дизайнер планує шити одяг для будівельників.

Над фільмом працює директор Одеської кіностудії Андрій Осіпов, який став його продюсером.

Видатний литовський піаніст Даріус Мажинтас 26 квітня влаштував концерт на підтримку України в Ірпені. Рояль поставили поблизу зруйнованого будинку культури. Концерт тривав майже 1 год. - звучали ноктюрни Шопена.

Зараз ви читаєте новину «"Військовий кутюр'є": в Одесі знімають фільм про дизайнера, який розробляє одяг і спорядження для ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі