Ексклюзиви
четвер, 15 грудня 2016 18:04

Відомі українці переконали молодь не виїжджати за кордон

65% населення України хоче виїхати за кордон. Про це свідчить дослідження компанії TNS. Цей рекордний за часи незалежності України показник підштовхнув до втілення соціально-освітнього проекту "Ті, що вражають", присвяченого 20-річчю ТСН. Серія мотивувальних виступів 26-ти відомих музикантів, телеведучих, журналістів, спортсменів, діячів культури та моди відбулася у 7 містах України, а саме у Маріуполі, Житомирі, Сумах, Херсоні, Івано-Франківську і Полтаві. Фінальний виступ відбувся у Києві. Загалом команда проїхала понад 5,5 тисяч кілометрів.

Автор: http://tsn.ua/
 

Слухачами проекту стали понад три тисячі студентів по всій Україні. У Маріуполі Володимир Зеленський розповів молоді, чому не поїхав на навчання до Ізраїлю; Соломія Вітвіцька у Сумах поділилася секретом, як дівчині з маленького містечка вдалося стати телеведучою; а Світлана Тарабарова у Херсоні запевнила, що важливо повірити у свої сили на противагу усім перешкодам.

Під час туру "Тих, що вражають" до і після виступів спікерів проводилося опитування. Як з'ясувалося, віру студентів у майбутнє України вдалося покращити на 20%, а 16% опитаних почали більше вірити у своє майбутнє на Батьківщині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: України немає на музичній карті світу

Промови відомих спікерів були насичені відвертими зізнаннями. Так, Тіна Кароль розповіла студентам, як пережила переломний момент, коли вирішила поставити інтереси України вище власних: "У 2014 році я сиділа на кухні і дуже довго думала про ситуацію, що склалася. Як на мене, тут не може бути якоїсь проміжної сірої зони. Хтось обирає гроші, а хтось — країну. Тоді я свій вибір зробила, розірвала багато контрактів і сказала: "Мы не останемся друзьями". Пісню з такою назвою, яку я тоді написала, багато хто вважав недоречною, але її варто читати між рядків".

Автор: http://tsn.ua/
 

Ведуча ТСН Марічка Падалко закликала молодь подорожувати, порівнювати та робити висновки: "Коли мені було 18 років, я за програмою обміну потрапила в Америку. Мені там дуже подобалося. Для пострадянської дитини потрапити, наприклад, у Діснейленд було заповітною мрією. Але я не відчувала щастя та задоволення, тому що поруч не було важливих для мене людей. Тоді я зрозуміла, що США — прекрасна країна, але вона не моя. І тоді прийшло усвідомлення того, що я повернуся жити і працювати в Україну".

Автор: http://tsn.ua/
 

Актор Олексій Вертинський, який із 12 років грає на театральній сцені, вважає, що потрібно постійно мріяти, не боятися і здійснювати свої мрії. "Найголовнішим у житті є інстинкт самозбереження. Але фахівці говорять, що недалеко стоїть і інстинкт самореалізації. Пам'ятайте, що людина не може повноцінно жити, якщо вона не реалізувала свої здібності", — такі настанови дав актор молодим українцям.

Враховуючи соціальний резонанс, який викликав проект, та численні звернення з інших університетів України, генеральний директор "1+1 media" Олександр Ткаченко заявив, що проект "Ті, що вражають" продовжиться навесні наступного року.

Зараз ви читаєте новину «Відомі українці переконали молодь не виїжджати за кордон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі