четвер, 30 серпня 2012 12:43

Відкриття Венеціанського фестивалю: Кейт Хадсон і Летиція Каста заінтригували відвертими сукнями
12

Знімальна група "Фундаменталіст мимоволі": Кейт Хадсон, Різ Ахмед, Міра Наір і Лів Шрайбер
Фото: Фото: Reuters
Кейт Хадсон
Летиція Каста
Французський діджей Боб Сінклер

Венеціанський міжнародний кінофестиваль, який в цьому році відзначає 80 років з моменту заснування, урочисто відкрився в середу ввечері на острові Лідо.

Церемонія відкриття найстарішого в Європі кіноогляду, який в цьому році проходить в 69-й раз, почалася о 19:00 за місцевим часом (20:00 за Києвом) у Палаці кіно.

Червоною килимовою доріжкою пройшли члени журі, гості та конкурсанти нинішньої Мостри, в тому числі модель Летиція Каста, актриси Наомі Воттс і Кейт Хадсон, яка зіграла одну з головних ролей у фільмі "Фундаменталіст мимоволі", який відкриває кінофестиваль.

Політична драма режисера Міри Наір, знята за однойменним романом пакистанця Мохсіна Хаміда, розповідає про молодого успішному пакистанця з Волл-стріт, чиє життя круто змінилося після 11 вересня 2001 року, коли на Манхеттені в результаті теракту обрушилися вежі-"близнюки" Всесвітнього торгового центру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Венеціанський кінофестиваль відкривається у свою 80-річницю

Міра Наір була удостоєна Золотого лева Венеціанського кінофестивалю в 2001 році за картину "Весілля в сезон дощів". У цьому році її фільм йде поза конкурсом. Крім нього в програмі Fuori Сoncorso буде представлено ще 14 стрічок.

Закриє кіноогляд, який триватиме до восьмого вересня, картина француза Жан-П'єра Амері "Людина, яка сміється" з Жераром Депардьє у головній ролі.

Визначати кращу картину 69-го Венеціанського кінофестивалю буде журі на чолі з американським режисером Майклом Манном, автор таких фільмів, як "Алі" і "Джонні Д", продюсер відомого серіалу "Поліція Майамі: Відділ моралі".

Зараз ви читаєте новину «Відкриття Венеціанського фестивалю: Кейт Хадсон і Летиція Каста заінтригували відвертими сукнями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі