середа, 09 серпня 2017 21:45

Відкрили виставку, присвячену Герою Небесної Сотні
4

Фото: day.kyiv.ua

Українська художниця з вірменським корінням Марина Саркісян відкрила виставку, присвячену Герою Небесної Сотні Сергію Нігояну.
Ключова картина - портрет Сергія. Його авторка планує передати до Музею воїнів небесної сотні в Києві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Барельєф Нігояна у сквері Небесної сотні зробили з бетону


"Створила його на одному диханні – всього за два дні. У процесі молилася Богу, подумки спілкувалася з Сергієм, дякувала йому за мужність", – розповідає майстриня.
Загибель Сергія Нігояна стала поштовхом до створення 36 картин, в яких Марина Саркісян об'єднала вірменську та українську культури. На них
- кам'яні хрести – хачкари поєднала з українськими петриківськими орнаментами.

Автор: https://day.kyiv.ua
 


"Петриківка –душа України, а хачкари – серце Вірменії, це не просто кам'яні хрести, які раніше встановлювали замість церков. Насамперед вони – духовність вірменського народу",- каже художниця.
Виставка "Вінок безсмертя" триватиме до 10 серпня у м. Дніпро. 12 серпня її перевезуть до с. Петриківка на Дніпропетровщині – там вона називатиметься "Українська душа з вірменським серцем".
"Ця назва відображає мене як художника і ,звичайно, Сергія, який також був українцем вірменського походження. – пояснює авторка робіт. - Хочеться в майбутньому показати її у Вірменії".

Сергій Нігоян був учасником Майдану з 8 грудня 2013 року. Загинув 22 січня 2014-го від поранення під час подій біля стадіону "Динамо" на вул. Грушевського. Отримав його близько 6.00, коли тривало перемир'я між мітингарями й "Беркутом".

Зараз ви читаєте новину «Відкрили виставку, присвячену Герою Небесної Сотні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі