четвер, 28 листопада 2019 14:49

Відбувся перший український кінофестиваль у Швейцарії

Відбувся перший український кінофестиваль у Швейцарії
15 українських фільмів показали на першому українському кінофестивалі Morgenrot у Швейцарії. Проходив 23-24 листопада в Цюріху. Фото: facebook.com

Перший у Швейцарії фестиваль українського кіно "Світанок" - Morgenrot - відбувся 23-24 листопада. Проходив у приміщенні кінотеатру Stüssihof у Цюріху. Став першим великим проектом української діаспори Швейцарії у сфері культурної дипломатії.

У програмі показали 15 українських сучасних фільмів, серед яких "Плем'я", "Чужа молитва", "Моя бабуся Фані Каплан", "Коли падають дерева", "Дике поле", короткометражки та мультфільми.

У рамках показу двох стрічок - "Війна химер" та "Етапом через пів-Землі" - провели відкриті дискусії за участю режисерів, Посла України в Швейцарії Артема Рибченка, колишнього в'язня Кремля Олександра Кольченка та українських громадських активістів: координаторки Всеукраїнської Волонтерської премії Євромайдану SOS, активістки міжнародної глобальної кампанії SaveOlegSentsov, продюсерки Linza Production Дар'ї Бичкової, а також режисерки Громадського телебачення Анни Цигими.

Головними темами обговорення під час дискусій стали проблеми звільнення українських політичних в'язнів в російських тюрмах, порушення прав людини в Криму та у зоні бойових дій на Донбасі, а також ситуація в Україні загалом. Глядачі цікавилися питаннями, як саме вони, швейцарські громадяни, можуть допомогти Україні.

У рамках заходу також пройшли лекції на тему кіно, майстер-класи з традиційної техніки витинанок та мотанок. Була можливість скуштувати страви української кухні, послухати українську та європейську музику у виконанні бандуриста з України Ярослава Джуся.

Фестиваль привернув увагу місцевої української громади, друзів України, місцевого населення та багатьох прихильників сучасного кіно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фахівці з читання по губах розшифрували слова військових

Кінофестиваль Morgenrot проходив за підтримки Посольства України в Швейцарії.

Зараз ви читаєте новину «Відбувся перший український кінофестиваль у Швейцарії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі