четвер, 07 листопада 2013 12:54

Від класики до авангарду – у Львові відкрили найбільшу виставку сучасних художників
9

Фото: Фото: Ольга Швед

У Львівському Палаці мистецтв на вулиці Коперніка, 17 відкрили 17 Міжнародний Осінній Салон "Високий Замок 2013". На відбір до Осіннього Салону подали понад 500 робіт 250 митців з різних областей України, Польщі, Великобританії, Литви та Норвегії. Близько 300 робіт відбрало журі Салону до участі в експозиції. Традиційно найбільш представлений живопис та графіка, менше – дрібна скульптура, кераміка, ткацтво. Виставлені роботи займають усі виставкові зали Палацу мистецтв.

"Участь в Осінньому Салону не так зробить художника популярним, як дасть змогу подивитися на себе збоку. Багато хто в майстерні просто малює картини, інколи організовує персональні виставки. І не бачить, що відбувається навколо. А коли ти дивишся на свої роботи з поміж півтисячі інших – уже робиш відповідні висновки. Салон проводять усімнадцяте, і на нього завжди подавали багато робіт з усієї України. В країні не так багато групових виставок, які збирають таку кількість художників. Якщо на ART KYIV Contemporary митці вражають епатажем у роботах, то на Осінньому Салоні – технікою і майстерністю. Хоча тут є роботи від класики до авангарду і модерну", - каже художник Петро Сипняк. Участь в організації Салону бере з 90-х років.

Окрім експозиції робіт сучасних художників організатори відкрили виставку "Український плакат у Львові" та виставку творів художника Романа Сельського. Цього року виповнюється 110 років з дня народження цього видатного галицького художника, тонкого колориста, засновника Львівської художньої школи. У його мистецькій скарбниці – пейзажі, натюрморти, тематичні картини, портрети, інтер'єри, декоративні композиції, аплікації, гравюри, кераміка.

"Салон помітно молодшає. На конкурс подають роботи діти художників, які починали ще на першому Салоні. Цьогоріч дуже багато робіт подали на виставку плакату. Це мистецтво у Львові на початковому рівні, хоча в інших країнах малювати плакати дуже почесно. Ну і згадати твори майстра Романа Сельського треба не лише художникам, а й глядачам", - каже голова журі заходу Орест Скоп.

Відвідати виставку можна щодня, крім понеділка, до 1 грудня. Вхід — 25 грн.

Зараз ви читаєте новину «Від класики до авангарду – у Львові відкрили найбільшу виставку сучасних художників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі