Ексклюзиви
вівторок, 18 грудня 2012 13:40

Від Євробачення-2013 відмовилося вже 10 країн

Від Євробачення-2013 відмовилося вже 10 країн

Туреччина, Боснія і Герцоговина, Чехія, Польща, Португалія, Ліхтенштейн, Люксембург і Словаччина відмовилися брати участь у пісенному конкурсі Євробачення-2013 через фінансові проблеми.

Всі, крім Туреччини, пояснили відмову економічними труднощами. За даними деяких ЗМІ, від участі в конкурсі відмовилися також Греція і Кіпр, які страждають від кризи більше за інших країн Європи. За іншими даними, участь цих країн ще знаходиться під питанням.

Анкара бойкотом пісенного конкурсу висловлює протест проти несправедливих, на її думку, правил голосування. Як повідомила державна телекомпанія Туреччини TRT, країна незадоволена зменшенням впливу телеглядачів в комбінованому голосуванні з членами журі та прямим попаданням у фінал країн-засновників і головних спонсорів Євробачення - Німеччини, Франції, Великобританії, Іспанії, Італії.

Решта країн в складний економічний період вирішили заощадити. Як відомо, внесок для кожної країни-учасниці Євробачення становить близько 100 тис. фунтів стерлінгів. Більш того, в умовах фінансової нестабільності багато країн стали боятися перемоги своїх представників, оскільки в цьому випадку доведеться розщедритися на проведення наступного конкурсу.

Конкурс Євробачення в 2013 році пройде у шведському місті Мальме. Переможець національного відбору вже визначився в Швейцарії. Країна відправить на конкурс християнський колектив "Армія порятунку" з піснею "You and Me".

Зараз ви читаєте новину «Від Євробачення-2013 відмовилося вже 10 країн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі