четвер, 03 січня 2013 10:59

"Важко повірити в те, що відбулось" - огляд кінопрем'єр 3 січня

"Важко повірити в те, що відбулось" - огляд кінопрем'єр 3 січня
Кадр з мультфільму "Снігова королева". Фото: kinopoisk.ru

Новорічні прем'єри відбирались за двома явними ознаками: належність до жанру сімейного кіно, а також літературна першооснова. Так, на екрани вийде оригінальна варіація на сюжет "Анни Кареніної" Толстого, осучаснена "Снігова Королева" Андерсена та барвисте "Життя Пі" Яна Мартела.

Анна Кареніна

- Я кохаю тебе…

- За що?

- Неможливо любити "за щось" - відповідає Анні закоханий Вронський.

Щоб показати штучність світського життя в Росії ХІХ століття, режисер цієї стрічки Джо Райт переніс дію на сцену театру. Цим картина перш за все й відрізняється від багатьох інших екранізації відомого роману Льва Толстого. Класична історія кохання та зради Анни Кареніної обігрується в фільмі дуже лаконічно і оригінально.

"Ця стрічка пройнята почуттями та красою настільки, що в кожній сцені просто відчуваєш серцебиття персонажів" – Toronto Star.

Життя Пі

"Важко повірити в те, що тоді зі мною відбулось" - починає розповідь про свої дивовижні пригоди головний герой стрічки. Цей сімейний фільм розповідає про юнака на ім'я Пі, який в юності шукав Бога. Він сповідував одразу кілька релігій, які давали йому лише загальне уявлення про Віру. По-справжньому наблизитись до істини йому дала небезпечна пригода, коли він опинився в човні з дикими тваринами посеред Тихого океану.

Боротьба за виживання лишила його один на один зі своїми страхами та сумнівами. Картина змушує глядача разом з головним героєм пройти непростий шлях поневірянь, боротьби з голодом, а разом з тим опинитись в найкрасивіших місцях Океанії.

"3D ефект в цій стрічці справляє сильніше враження, ніж сама історія, що розповідається" – Wall Street Journal.

Снігова королева

- Залишився лише один троль на цьому світі: найсміливіший, найсильніший та найкрасивіший!

- А я думала, що лишився лише ти один… - відповідає Герда самозакоханому тролю.

Анімація за мотивами казки Андерсена, в якій до очікуваних персонажів доєднаються досить несподівані герої з інших казок. В новій інтерпретації ця історія набуває глобального масштабу. Дівчинка Герда не просто врятовує свого братика з царства Сніжної Королеви, але й рятує весь світ від нового Льодового Періоду. Це анімація небувалого рівня якості.

"Смішний і розважальний фільм, що орієнтований на сімейну аудиторію – його із задоволенням подивляться люди будь-якого віку "– Entermode.

Вишенька на новорічному торті

"Жінка-катастрофа" Аманда зазвичай пориває зі своїми коханцями, як тільки справа доходить до весілля. Проте її подруга наполягає на тому, що вже час зупинитись, та й вік Аманди вже такий, що через кілька років знайти собі чоловіка буде важко. Стрічка переповнена нехитрими роздумами в стилі кухонної філософії. Окрасою ж цього фільму стає сама любов, як, власне, і вишенька – окраса для торту.

"Стрічка наповнена фірмовим паризьким лоском, який цінять пошановувачі артхаусу. В ньому багато приємних поетичних епізодів. Проте сюжет топчеться на одному місці і вирішує одні й ті самі питання по колу" – Le Monde.

Веселих Свят!

Зараз ви читаєте новину «"Важко повірити в те, що відбулось" - огляд кінопрем'єр 3 січня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі