Ексклюзиви
четвер, 05 вересня 2013 14:15

Вашингтон забрав гроші ЦРУ, а Рим утопає в марнотратстві – кінопрем'єри 5 вересня
6

Лавлейс
Я плюю на ваші могили 2
Два стволи
Велика краса
Тобі кінець!

Відчай і жах принесуть в українські кінотеатри прем'єри першого осіннього вікенду. Одразу три нових трилери з елементами жаховичків, ще три фільми про відчай у власному житті та бадьорий екшн "Два стволи", який виглядає острівцем позитиву серед мінорної вересневої калюжі вітчизняних кінопрем'єр.

Два стволи

"Ви обікрали ЦРУ… у вас 24 години, щоб повернути гроші…" - ставлять умови двом спецагентам, які терпіти не можуть один одного, проте вимушені працювати разом.

На початку фільму ми бачимо двох грабіжників, котрі зажадали великих грошей. Та згодом виявляється, що вони зовсім не ті, за кого себе видавали. Один з них працює у відділі по боротьбі з наркоторгівлею, а другий – таємний агент розвідки. Виявляється, що їх керівництва паралельно ввели агентів в одну й ту саму банду. Коли вони з'ясовують це – на руках в них вже десятки мільйонів доларів. З цього моменту агентам доводиться шукати вихід з ситуації, коли з одного боку їх переслідує мафія, з іншого – підганяє керівництво.

"Приємний, бадьоро знятий і, в гарному сенсі цього слова, "старомодний" екшн про копів, котрий черпає сили з дотепного сценарію, а також дуже гармонійної пари головних акторів: Уолберг - Вашингтон" - ViewLondon.

Лавлейс

"Просто в сексі для мене немає заборон" - відкриває своє нехитре життєве кредо головна героїня фільму.

Молода наївна дівчина на ім'я Лінда Борімен прагне підкорити Голівуд. Таких як вона – сотні тисяч, тож пробитись на широкі екрани дуже і дуже важко. Та одного разу вона зустрічає Чака Трейнора, який зміг переконати її, що вона має знятися в еротичній фото сесії. Саме це і приносить Лінді перший серйозний гонорар та підштовхує на те, щоб знятись в сумнівній стрічці "В глибокій глотці". Та дівчина ще не здогадується, що саме цей порнофільм стане найуспішнішою картиною для дорослих за всю історію кінематографа. Та незважаючи на те, що її кар'єра після цього пішла вверх – приватне життя Лінди відтоді з кожним днем погіршувалося.

"Хоч це і стрічка про порнозірку, однак це геть не порнографія. В будь-якому разі – не в сенсі сексу" - New York Observer.

Велика краса

"Одразу після свого 65-го дня народження я зрозумів для себе одну дуже важливу річ. Я більше не можу робити те, чого не хочу…" - говорить головний герой стрічки.

Стрічка дуже точно показує атмосферу богемного Риму. Аристократи, яким нічим в житті зайнятись, журналісти-алкоголіки, священики, які без упину базікають, художники, які не розрізняють кітч від мистецтва… - з усіх них і складається вишукане світське життя Вічного міста. В центрі сюжету – король богеми Джеп Гамбардела. В далекому минулому він написав книгу, прославившись як письменник, ну а з тих пір більшість свого життя присвячує тусовкам. Вся ця вишуканість йому осточортіла. Єдине чого він шукає житті – Великої краси.

"Вишуканий і в той самий час переповнений самоіндульгенцією фільм. Ця стрічка режисера Соррентіно – феллініподібне свято для очей…" - Empire Magazine.

"Велика краса" буде представлена в рамках кінофестивалю "Вечори в Карлових Варах", який стартує 5 вересня в Києві, Одесі та Львові. В рамках міні кінофоруму будуть також показуватися: легендарний фільм "Амелі" (Жана-Пьєра Жене, 2001), класичний "Відрив" (Мілош Форман, 1971) і експериментальний "Урок Фауста" (Яна Шванкмаєра, 1994).

Троє в Нью-Йорку

"Одного дня наступає час, коли твоє власне розчарування у самому собі більше за розчарування твоїх батьків в тобі" - розповідає про себе протагоніст стрічки.

У стрічці показано один день з життя трьох молодих людей з Нью-Йорку, для котрих життя вже давно перетворилося в порожнє існування. Кожен їх день майже не відрізняється від попереднього чи наступного. Прокурене повітря бара, наркотики, випадковий секс, базікання ні про що – саме з цього в основному і складається їх життя. Вони – типові представники покоління загублених людей.

"Цей фільм – незв'язне, надумане і до того ж нудне дослідження персонажів. Він виявляється настільки ж безглуздим, як і життя його протагоністів" - The Hollywood Reporter.

Тобі кінець!

"Тримайтеся подалі від вікон!" - кричить один з героїв стрічки, коли всю його сім'ю почали розстрілювати крізь вікна з арбалетів.

Під час ідилічного відпочинку в заміському будинку на сім'ю Девідсонів нападає банда садистів і вбивць, кожен з яких – в масці кішки. Щоб втриматись за життя – Девідсонам доводиться з усіх сил боротися проти нападників. Єдине, що не передбачили бандити – несподіваний секрет, який зберігала молода подружка старшого сина Девідсонів. Адже саме це робить дівчину практично невразливою.

"Більшість героїв – неприємні, тож перспектива їх неминучої загибелі не надто вже й засмучує" - Washington Post.

Я плюю на ваші могили 2

"Навіть посланці пекла – ніщо в порівнянні з жінкою, яка жадає помсти" - характеризують протагоністку цього жаховичка.

До Нью-Йорку переїздить дівчина, яка мріє стати фотомоделлю, та через свою наївність вона стає жертвою насилля. Одного дня її запрошують на кастинг в досить незвичне як для студій місце. Окрім неї та ще трьох хлопців в цьому приміщенні більше нікого немає. Потім виявляється, що ці молодики не мають ніякого відношення до модельного бізнесу і хочуть лише познущатися й зґвалтувати дівчину. Після того, як вони награлися нею – вони відвозять її тіло в ліс і закопують. Дивовижним чином дівчині вдається вижити. Після цього вона воліє лише одного – помститися цим чоловікам.

"Сама ідея зробити з "Я плюю на ваші могили" франшизу – видається цинічною та небажаною… В цілому ця стрічка виглядає надто огидно, щоб сміятися і надто безглуздо, що сидіти під час перегляду з серйозним виразом обличчя" - ScreenDaily.

ЗЛО 2

"А-А-А-А-А-А-А!!!" - тільки й кричать всі герої цієї стрічки, яких ріжуть, кусають, б'ють, розстрілюють, лупцюють, ґвалтують і т. д.

Двоє приватних детективів зазвичай займалися сімейними розслідуваннями, вишукуючи коханців і коханок у невірних чоловіків і дружин. Та одного разу до них звертається жіночка, котра вже кілька днів не бачила свого сина. Незважаючи на те, що на таких розслідуваннях детективи не спеціалізуються, та й сам хлопець міг просто загуляти з друзями – вони беруться за цю справу. Виявляється, що насправді все не так вже й просто – з кожним днем ця справа обростає новими дивними подробицями. В кімнаті хлопця вони знаходять купу VHS касет, переглядаючи які, вони розуміють, що на місто насуваються жахіття, котрі не насняться навіть у кошмарі.

"Після малоцікавого початку фільм стає інтенсивнішим і виявляється набагато кращим за першу частину цієї мініфраншизи" - Washington Post.

З 4 до 8 вересня в Києві проходить фестиваль "Каштановий дім". В його рамках буде представлено близько 70 короткометражних стрічок від молодих режисерів України, Белорусі, Казахстану і Росії. Краща стрічка буде нагороджена премією Андрія і Арсенія Тарковських. Почесні гості кінофестивалю – сестра Андрія Тарковського та режисер Олександр Гордон.

Зараз ви читаєте новину «Вашингтон забрав гроші ЦРУ, а Рим утопає в марнотратстві – кінопрем'єри 5 вересня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі