У Вінниці почали продавати великі буханки хліба вагою по три кілограми. Одна коштує 28 гривень.
"Хліб є білий та чорний. Він готується по старовинному рецепту. У тісто дріжджі не додають. Випікають у печі на дровах", - розповіла Валентина Скиденко, продавець невеличкого хлібного відділу на ринку "Урожай".
У день в магазинчик привозять по чотири буханки такого хліба.
"Розбирають чи не одразу. Особливо швидко на вихідні. Хліб не черствіє. Навіть великій родині його вистачить на суботу та неділю. Хто його спробував, жити вже без нього не може. А ще, стало популярно запрошувати найближчих родичів на весілля з такими буханками, замість звичних калачів", - продовжила 37-річна Скиденко.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Великодні хліби українці називали бабами
Одна з постійних клієнток купує по одній буханці хлібу щотижня.
"Смак такого хліба пам'ятаю з дитинства. Моя мама пекла його не черені, прямо на дровах. Він був ще смачніший, якщо жаринки попадали на тісто. Ми жили у селі Широка Гребля Хмільницького району. Мама пекла хліб раз на два тижні. Дуже мені подобалося його їсти з молоком", - розповіла 64-річна Євгенія Попсуй.
Хліб випікає одна з невеличких фірм у Вінницькому районі.
Коментарі
1