Ексклюзиви
вівторок, 03 вересня 2013 12:30

В Умані міліція охороняє православний хрест від хасидів
7

Фото: Фото: Ірина Мусаєва

На час святкування Рош-ха-Шана (юдейського Нового року) в Умані на Черкащині біля православного хреста в районі паломництва цілодобово чергуватиме наряд міліції. Правоохоронці та уманчани побоюються, що хрест з розп'яттям Ісуса Христа може спричинити конфлікти між місцевими та паломниками-хасидами.

Представники Ради громадських організацій Умані два місяці тому встановили православний хрест над ставком, біля якого паломники здійснювали релігійні обряди. Поставити біля хреста охорону вирішили після того, як місяць тому невідомі розмалювали його написами на івриті.

"Поблизу релігійного символу проводиться цілодобове патрулювання працівниками міліції. Чи приєднається до них ізраїльський поліцейський наразі невідомо. Жодних інцидентів пов'язаних зі спробами осквернити хрест поки не було. Для додаткової безпеки біля хреста та в районі паломництва встановлено відеокамери", - розповідає прес-офіцер Уманського міськвідділу міліції УМВС України у Черкаській області Людмила Поліщук.

Цього року в місті очікують 24 тисячі паломників. 5-6 вересня вони святкуватимуть єврейський Новий рік.

Зараз ви читаєте новину «В Умані міліція охороняє православний хрест від хасидів ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути