Ексклюзиви
середа, 04 листопада 2015 15:24

В Україні з'явиться Інститут книги

В Україні з'явиться Інститут книги

У середу, 4 листопада Верховна Рада 233-ма голосами підтримала у першому читанні законопроект, згідно з яким в Україні буде створений Інститут книги. Нове відомство буде опікуватись книговидавництвом, бібліотечною справою, а також підтримкою перекладів українських книжок за кордоном.

Про це розповів представник "Народного фронту", голова парламентського комітету з питань духовності і культури Микола Княжицький.

"Сьогодні питанням книги в Україні ніхто не займається. Програма "Українська книга" знаходиться у віданні Держтелерадіо, що взагалі незрозуміло. Частиною бібліотек опікується Академія наук, Міносвіти, органи місцевої влади. Підтримкою українських перекладів за кордоном взагалі ніхто не опікується, за винятком кількох департаментів у Мінкульті", - наголосив він.

Під час представлення законопроекту, Княжицький заявив, що створення Інституту книги дозволить впорядкувати усі ці питання "в межах існуючого бюджету", тому дуже важливо ухвалити цей закон якнайшвидше для того, щоб внести відповідні зміні до проекту Держбюджету на наступний рік до його ухвалення.

Згідно з документом, основні його положення передбачають створення державної неприбуткової установи в структурі Міністерства культури України - Інституту книги, який відповідатиме за реалізацію державної політики в сфері книговидавництва, створення видавничої продукції та її розповсюдження, підтримку бібліотечної сфери.

Зараз ви читаєте новину «В Україні з'явиться Інститут книги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі