Ексклюзиви
четвер, 26 грудня 2019 09:48

В Україні знімають фільм про події Бабиного Яру

В Україні знімають фільм про події Бабиного Яру
Реліз фільму Сергія Лозниці в Україні планується у 2021 році. Фото: детектор медіа

Державне агентство України з питань кіно виділить 49,3 мільйона гривень підтримки на виробництво фільму Сергія Лозниці "Бабин Яр".

Державна підтримка складає 32 % від загальної вартості виробництва фільму. Стрічка "Бабин Яр" буде копродукцією України та Німеччини. Прем'єра фільму в Україні планується у 2021 році, повідомляє dergkino.gov.ua.

Кінопроєкт історичної драми "Бабин Яр" став одним із переможців одинадцятого конкурсного відбору Держкіно у жовтні 2019-го.

"Бабин Яр сценариста та режисера Сергія Лозниці – це радикальний акт трансформації мови кіно. Для того, щоб відтворити на екрані гуманітарну трагедію, яка стала одним із символів ХХ століття, режисер Сергій Лозниця пориває із традиційним наративом і відмовляється від концепції "головного героя", — пишуть у Держкіно.

Стрічка "Бабин Яр" був одним із переможців Сьомого пітчингу Держкіно у січні 2015 року. Тоді було заявлено, що бюджет стрічки складає 5 млн євро, у держави просили 10 млн грн. Фільм мав стати копродукцією України, Франції, Німеччини та Росії. У жовтні 2015 року Сергій Лозниця казав, що планує завершити виробництво фільму у 2017 році. Однак у 2018-му трирічний термін перебування фільму "Бабин Яр" у програмі виробництва сплив.

Реліз фільму в Україні планується у 2021 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знімуть фільм про українського космонавта

Рекордна кількість українських фільмів вийшла у прокат минулого року - 35.

За останні 5 років Державне агентство України з питань кіно проінвестувало 224 стрічки на 1,6 млрд грн. На сьогодні вийшли 146. Їхні касові збори становлять 265,5 млн грн. З них продюсери повернули в бюджет 33,85 млн грн - 12,7%.

Зараз ви читаєте новину «В Україні знімають фільм про події Бабиного Яру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі