вівторок, 24 грудня 2019 10:59

Знімуть фільм про українського космонавта

Знімуть фільм про українського космонавта
В Украине снимут фильм "Миссия - Космос". Фото: 24tv.ua

Починають знімати документальний фільм про першого українського космонавта Леоніда Каденюка "Місія - Космос". Режисером є Сергій Шахворостов, автором сценарію та продюсером - Валерій Іваненко.

Держагенство вже уклало з компанією "Спільна Перемога Продакшн" договір про державну підтримку фільму на суму 3,363 млн грн. Це становить 80% від загальної вартості виробництва стрічки, повідомляє пресслужба Держагентства з питань кіно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сергій Лозниця зніме фільм про 1941 рік

"Документальний фільм "Місія - Космос" - це розповідь не тільки про втілення мрії Леоніда Каденюка, яка зародилася у нього ще в його ранньому дитинстві, це розповідь про навчання та роботу, які привели його від порога скромної хати в невеликому українському селі до сходинок космічного корабля", - розповідають у Держкіно.

Фільм планують випустити в прокат у 2021 році.

У 1995 році Каденюка відібрали в групу космонавтів Національного космічного агентства України. Пройшов підготовку до космічного польоту в NASA на американському космічному кораблі "Колумбія" як фахівець з корисного навантаження. З 19 листопада по 5 грудня 1997 року здійснив космічний політ на цьому кораблі у складі місії STS-87.

Завдяки Каденюку на орбіті Землі зазвучав державний гімн України. Космонавт помер наприкінці січня 2018 року на 68-му році життя.

У столичному Голосіївському лісі завершуються зйомки фінальних сцен фентезі-серіалу "Слов'яни". Фільм спільного виробництва України і Словаччини.

Зараз ви читаєте новину «Знімуть фільм про українського космонавта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі