четвер, 12 квітня 2012 09:45

В Україні затримують видачу закордонних паспортів

В Україні затримують видачу закордонних паспортів
За терміновий документ треба платити вдвічі більше. Фото: emiz.org

Зараз посвідчення для виїзду за кордон отримують ті, хто робив термінове замовлення - воно коштує більше 800 гривень, що вдвічі дорожче звичайного. Решті пояснюють, що "не вистачає бланків". Про це повідомляє ТСН.

У концерні ЕДАПС, який виготовляє полікарбонатну сторінку паспорта, в усьому винуватять поліграфічний комбінат "Україна", де друкують паперові сторінки. Мовляв, комбінат вчасно не закупив необхідні матеріали.

Керівництво поліграфкомбінату ці звинувачення відкидає і стверджує, що не порушувало термінів, прописаних у контракті. У свою чергу, причину затримки бачить в іншому - Міністерство внутрішніх справ і концерн ЕДАПС лише днями уклали необхідний контракт. "Новий контракт, який підписано ЕДАПС про постачання паспортів з Міністерством внутрішніх справ, вони підписали 9 квітня, у нас контракт підписаний раніше", - запевнив директор поліграфкомбінату "Україна" Максим Степанов.

Поки чиновники кивають один на одного, громадянам доводиться відкладати поїздки за кордон або переплачувати за паспорти.

Зараз ви читаєте новину «В Україні затримують видачу закордонних паспортів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути