Ексклюзиви
четвер, 20 січня 2011 10:11

За кордон можна виїхати і без диппаспорта - Кожара

За кордон можна виїхати і без диппаспорта - Кожара

Будь-який український політик може виїхати за кордон і без дипломатичного паспорта.

Про це заявив народний депутат, заступник голови Партії регіонів Леонід Кожара, коментуючи вимоги МЗС здати на зберігання видані громадянам диппаспорти.

За інформацією прес-служби Партії регіонів, Кожара зазначив, що заява одного з представників опозиції про те, що вимога про здачу дипломатичного документа озвучена нібито для того, щоб політичні опоненти нинішньої влади не змогли виїхати за кордон, "не витримує жодної критики".

"Практично кожен має загальногромадянський закордонний паспорт, з яким можна відвідувати усі країни світу. Тому відсутність дипломатичного паспорта не заважає будь-якій людині, в тому числі й політику, виїхати за кордон", - заявив регіонал.

Він підкреслив, що вимога МЗС здати на збереження у міністерство диппаспорти свідчить про те, що "українське зовнішньополітичне відомство рішуче наводить лад у сфері видачі, обліку та зберігання дипломатичних паспортів".

Як повідомив політик, у попередні роки багато власників диппаспортів користувалися цими документами, відправляючись не тільки у службові відрядження, але й на відпочинок, а також скуповуючи "ширпотреб" у ближньому та далекому зарубіжжі.

"Державною необхідністю такі вояжі, природно, не є. Для таких поїздок існують загальногромадянські паспорти", - резюмував Кожара.

Нагадаємо, закордонні дипломатичні паспорти народних депутатів України та службові паспорти співробітників апарату Верховної Ради повинні зберігатися у Міністерстві закордонних справ. Про це депутатів сповістив керівник апарату парламенту Валентин Зайчук.

Зараз ви читаєте новину «За кордон можна виїхати і без диппаспорта - Кожара». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути