середа, 19 січня 2011 20:51

МЗС пообіцяло відстояти права українців у Росії

МЗС пообіцяло відстояти права українців у Росії

Міністерство закордонних справ України обіцяє активно відстоювати право на існування Організації українців в Росії.

Про це заявив директор департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин.

"МЗС уважно відстежує ситуацію навколо Організації українців в Росії, що представляє інтереси етнічної громади наших співвітчизників до РФ", - сказав він.

Він підкреслив, що якщо інформація про наміри російської сторони закрити дану організацію підтвердиться, то це завдасть істотної шкоди атмосфері двосторонніх відносин.

"Коли ми говоримо про стратегічне партнерство, то виходимо з того, що обидві сторони будуть давати стратегічну оцінку кожного свого кроку", - підкреслив Волошин.

Дипломат зазначив, що є деякі сумніви в тому, що російські партнери враховують стратегічні наслідки своїх кроків у ситуації з закриттям Федеральної національно-культурної автономії українців в Росії, перевіркою діяльності Організації українців у Росії, та діями навколо бібліотеки української літератури в Москві.

"Тому МЗС України буде найсерйознішим чином відстоювати право Організації українців у Росії на подальше існування, водночас сприяючи тому, щоб українці, які проживають в Росії, взяли активну участь у створенні ще однієї організації для захисту своїх інтересів", - резюмував Волошин.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «МЗС пообіцяло відстояти права українців у Росії ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути