субота, 23 грудня 2017 21:46

В шапці, з бюстом, у вінку: Як найпопулярніша картина Мона Ліза стала іконою поп-арту
40

Цьогоріч картина француза Марселя Дюшана із вусатою Моною Лізою отримала нового власника. На аукціоні Sotheby's в Парижі її продали за $ 750 тис. Картину художник написав 1964 року.

У 2010-му її визнали іконою поп-арту і продали з аукціону "Крістіс" у Нью-Йорку за півмільйона доларів.

Автор: russiaartnews.com
  "Вусата Мона Ліза" Марселя Дюшана
"Вусата Мона Ліза" Марселя Дюшана

"Це одна з найбільших ікон XX століття і жарт, звичайно, теж. Але цей жарт дав напрямок багатьом майстрам поп-арту, як Уорхол, Ліхтенштейн, Прінс ... Усі вони йшли за Дюшаном", - сказав віце-президент торгового будинки Бретт Горві.

Автор: pinterest.com
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Якутовичі були кісткою в горлі для спілки художників" - майстерню Якутовичів віддадуть іншому художнику

Образ Джоконди використовують рекламщики. За словами директора однієї з австрійських авіакомпаній, Мона Ліза асоціюється з бездоганністю й цнотливістю, тому її "осучаснені" зображення цікавлять глядачів.

У соцмережах Джоконда перетворилася на мем. Найпопулярнішими картинками осені стали Джоконда із нежиттю, закутана в теплі речі, також Мона Ліза, загорнена в ковдру, що чекає на початок опалювального сезону.

Автор: pinterest.com
 

Gazeta.ua пропонує підбірку кумедних зображень, створених з шедевра Леонардо да Вінчі .

Граффіті у Санкт-Петербурзі
Фото: Facebook
Мони
Модерна Мона
Мона Ліза з нежиттю

Британський вуличний художник Бенксі створив графіті "Mona Lisa Mujaheddin" - Джоконда з гранатометом. Йому ж приписують зображення Джоконди, поверненою до глядача спиною, що задерла поділ. У 2006-му Бенксі побив власний рекорд на Sotheby's з трафаретом "Мона Ліза" зеленого кольору, яка плакала сльозами фарби. Британський колекціонер купив її за 57 тисяч фунтів.

Зараз ви читаєте новину «В шапці, з бюстом, у вінку: Як найпопулярніша картина Мона Ліза стала іконою поп-арту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі