середа, 20 жовтня 2010 11:31

В Нью-Йорку за півмільйона доларів продали 400-річну колоду карт

В Нью-Йорку за півмільйона доларів продали 400-річну колоду карт

Колода гральних карт, виконана в 1616 році в Німеччині, стала одним з топ-лотів торгів аукціонного дому "Крістіс" в Нью-Йорку у вівторок.

Срібні карти з позолотою продані за 554,5 тисяч доларів, приблизно втричі дорожче за оцінку торгового дому, повідомляє його веб-сайт.

Королі і валети різних мастей є живописними гравірованими портретами благородних кавалерів 16-го століття.

Як свідчить історія карткової колоди, однією з її власниць була дочка короля Карлоса Четвертого і дружина короля Португалії інфанта Іспанської монархії Карлота (1775-1830).

Карлос і його сім'я були заслані до Бразилії по волі Наполеона Бонапарта.

З 1785 року вона була заручена, а в січні 1790 вийшла заміж за Португальського принца, а пізніше за короля Жуана Шостого. У 1788 році Жуан отримав титули принца Бразильського і 17-го герцога Браганса. Між 1788 і 1816 роками Карлота була відома як принцеса Бразильська.

Можливо, саме цими картами розкладала пасьянси принцеса, відома своєю політичною активністю і організацією змов. Разом зі своїм сином Мігелем вона організувала низку невдалих заколотів з метою скидання Жуана Шостого, ліквідації завоювань буржуазної революції 1820 року і відновлення в Португалії абсолютистського режиму.

Повернулася на батьківщину Карлота Жоакіна Бурбон тільки в 1820 році. Вона померла в палаці Келуш поблизу Лісабона.

РИА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «В Нью-Йорку за півмільйона доларів продали 400-річну колоду карт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі