середа, 28 жовтня 2009 09:35

Ветерани УПА обурені через гральні карти з зображенням Бандери

Ветерани УПА обурені через гральні карти з зображенням Бандери

Ветерани Української повстанської армії обурені випуском у Львові карт із зображенням провідника ОУН Степана Бандери та інших діячів УПА.

Ветерани УПА незадоволені тим, що їхніми лідерами будуть грати в дурня і покер і в зв"язку з цим мають намір подати в суд на авторів ідеї.

Голова братства вояків ОУН-УПА Львівської області Олесь Гуменюк вважає появу на картах повстанців блюзнірством.

"Таким не можна грати. Ніхто не мав права випускати такі карти, не запитавши дозволу у ветеранів УПА і родичів зображених на них історичних персонажів. Краще б календарики випустили або листівки. Ми маємо намір подавати до суду за знущання", - обурений він.

Разом з тим, автори ідеї запевняють, що карти ці сувенірні, колекційні і нічого образливого в них немає. У дизайн-студії Бамбук, що випустила колоду, кажуть, що це так звані бойові карти.

"Вони покликані популяризувати героїв УПА, ми їх розробляли з істориком, на основі історичних документів і фотографій. Карти символізують боротьбу, своєрідний пасьянс, що воїни УПА розкладали в лісових схронах - це була гра не на життя, а на смерть", - заявив представник студії Дмитро Барчишак.

А народний депутат від Партії регіонів, львів"янин Петро Писарчук взагалі називає випуск карт з УПА антихристиянським вчинком і вбачає в цьому провокацію.

"Карти - це азартна гра, їх не можна пропагувати. А про воїнів УПА потрібно знімати документальні програми і видавати книги", - упевнений він.

Однак, карти сподобалися молоді.

Студент Львівської політехніки Ігор Дячук впевнений, що карти з УПА зроблять лідерів повстанців ближчими до народу, і навів приклад, як у Великобританії грають у карти з їхніми королями та королевами.

Як повідомлялося, у жовтні у Львові випустили гральні карти, присвячені Української повстанської армії. Як повідомляла газета Сегодня, лідера ОУН Степана Бандеру зобразили у вигляді джокера, якого назвали провідником і заявили, що джокер - найсильніша карта, зазначає газета.

У колоді з 52 карт - 19 реальних історичних персонажів і бойові нагороди УПА у вигляді тузів. Ролі шісток грають чекісти і зрадники. Карти випустили тисячним тиражем, їх продають у сувенірних крамничках Львова по 120 грн.

За матеріалом Сегодня

Зараз ви читаєте новину «Ветерани УПА обурені через гральні карти з зображенням Бандери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути