Ексклюзиви
четвер, 12 вересня 2013 12:21

У новому російському фільмі інтимні місця показали у всій красі
6

Дебютний фільм Олексія Чупова та Наталії Меркулової розказує історії середньостатистичних москвичів, у кожного з яких свої інтимні комплекси. Як для російського кіно, "Інтимні місця" - сміливий та іронічний погляд на сексуальні вподобання.

Перший кадр: усі мовчать. У труні лежить голий і холодний русявий чоловік. Важко повірити, що він мертвий. Нагадує якийсь провокативний перформенс у крематорії.

Три герої: історією цього русявого хлопця - скандального фотографа, який робить знімки статевих органів - обрамлені кілька новел з інтимного життя жителів Москви. До нього приходять різні моделі. Один пузань вихваляється епізодами в порно-фільмах. А сорокарічна жінка хоче зробити сюрприз чоловікові - генералу міліції. Уже не знає чим ще його можна здивувати.

Загалом з десяток персонажів хоч і зв'язані побічно, кожен з них має свої сексуальні труднощі. Мабуть одна з найяскравіших історій, за яку Юлія Ауг отримала приз на "Кінотаврі" - ревна боротьба з еротикою працівниці державного комітету з моралі. Себе жінка вдовольняє фалоімітатором. І чим більше заповнює бланків по забороні сексуальних сцен на екрані, тим більше батарейок скуповує у супермаркеті.

Жанр: не дивлячись на те що у кадрі кожні три хвилини хтось підставляє камері голі сідниці або займається сексом, еротичною мелодрамою фільм назвати важко. Автори відсторонено спостерігають за тим, що відбувається у ліжках, ваннах, кабінетах та власне душах своїх героїв.

Операторська зйомка, як і самі персонажі, гола і мінімалістична за кількістю деталей в кадрі. І від цього здається, що всередині героїв просто розривають найінітимніші емоції, вгадувати які з кожною хвилиною стає все цікавіше.

Чоловік охолов до своєї дружини. Інший - виявив що по вуха закохався у романтичного красуня-циркача, у якого закохалася і його ж таки власна дружина. Усе в фільмі відбувається мовчки. Ніхто ніколи не розповідає про свої інтимні комплекси чи фантазії іншим. Хіба що психологові.

Діалог:

- Людина по життю має робити те, що хоче. От я - вільний. Ні в чому себе не обмежую і тому щасливий, - розказує за пивом в забігайлівці скандальний фотограф.

- Тобто ніхто не повинен себе ні в чому обмежувати? І навіть маньяк-педофіл, - поблажливо всміхається його друг-психолог.

- Ти вдаєшся до крайнощів... Я вважаю - усі люди мають право на щастя.

- І що - маньяк-педофіл також?

Абзац: іронія, з якою автори підійшли до життя своїх персонажів, і не виключено, що і до свого сексуального життя - це своєрідний спосіб поговорити відверто. Зрозуміло, що "інтимні місця" - це не тільки статеві органи в усіх ракурсах та поворотах. Це ще й щось болісно-душевне.

Зараз ви читаєте новину «У новому російському фільмі інтимні місця показали у всій красі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі