четвер, 17 січня 2013 14:13

У Лондоні на ярмарці продають картини українських художників

Вчора, 16 січня, відкрилася Лондонська арт-ярмарка. London Art Fair - це найстаріший щорічний ярмарок Лондону, на якому провідні галереї Великобританії та інших країн представляють свої проекти актуального мистецтва від початку ХХ століття і до сучасності.

На стенді лондонської галереї Salon Vert будуть представлені і роботи українських художників: "Єгипет. Готель" (2012) київської художниці Марини Скугарєвої, а також її картина "Інтерконтиненталь" (2010, серія "ПБК") та "Китаєць III" (2012, серія "Чужі") Олега Тістола. Кожна робота виставлена в ціновому діапазоні 10-50 тисяч фунтів.

"Те, що український художник потрапив на таку ярмарку - величезний плюс до його репутації та крок уперед в комерційному успіхові, - каже київський арт-менеджер Володимир Кадигроб. - На сьогоднішній день жодна українська галерея не присутня на серйозних арт-ярмарках. Навіть ті, які кажуть, що були на таких вагомих арт-ярмарках як Майямська, Чиказька, насправді виставлялися лише на дотичних малих виставках у рамках цього основнного арт-ярмарку. На ці ярмарки дуже важко потрапити, бо галерея повинна мати як і бездоганну комерційну репутацію, так і участь в некомерційних міжнародних проектах".

"Загалом, це не вперше українські автори потрапляють на міжнародні ярмарки. Нещодавно закінчилася Венська арт-ярмарка. На ній теж виставлялися картини українських митців від московських галерей. Дуже часто вони представляють наших художників", - додає Володимир Кадигроб.

У цьому році Лондонська арт-ярмарок пройде вже в 25-й раз і стане наймасштабнішою за весь час свого існування. Більше 100 галерей буде на основній виставці, і ще 30 в розділі арт-проектів, присвячених молодшим учасникам. У цьому році куратор цієї платформи "арт-проектів" - Прайл Берман (Pryle Behrman). Він зібрав виняткову групу молодих галерей і колективів.

Загальна кількість творів мистецтва, виставлених на ярмарку, перевищує 1000. Основна виставка представить повернення TAG Fine Arts, The Multiple Store і Даніеля Арно, який буде демонструвати нові роботи Тесси Фармер.

Триватиме виставка-ярмарок до 20 січня.

Зараз ви читаєте новину «У Лондоні на ярмарці продають картини українських художників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі