Ексклюзиви
понеділок, 06 серпня 2012 12:57

У Криму триває ювілейний КаZантип

У Криму триває ювілейний КаZантип
Територія "Республіки Z" є танцювальним майданчиком, поділеним відповідно до музичних уподобань. Фото: kazantipa.net

Музичний проект "КаZантип", який цього року відзначає двадцятиріччя, офіційно відкрився сьогодні вночі на західному узбережжі Криму, в селі Попівка поблизу Євпаторії, передає кореспондент УНІАН.

"КаZантип" на початку 1990-х проводився в північно-східній частині Криму, на мисі Казантип. Звідси й назва проекту. Спочатку це був спортивний захід, який збирав фанатів віндсерфінгу, на якому виступали музиканти. На початку 2000-х років "КаZантип" почали проводити на заході Криму і невдовзі перейменували в "Республіку Z".

На пляжі в селі Попівка розміщено десятки барів і танцполів, а також багато дивних архітектурних споруд. На головному танцполі вночі виступила група з Ісландії GusGus, яка поєднує у своїй музиці елементи техно, фанка, хіп-хопу, хаусу, а також англійський діджей Sasha, на початку 90-х він був центральною фігурою в популяризації електронної танцювальної музики. Цього року віза, яка надає необмежений доступ на територію "Республіки Z", коштує 2 тисячі грн, разовий вхід – 1 тисячу гривень.

Жовта валіза, виконана за правилами "КаZaнтипу", залишається одним з його символів і за умови завчасної реєстрації дає право безкоштовного входу на територію республіки.

Ювілейний "КаZантип" триватиме до середини серпня.

Зараз ви читаєте новину «У Криму триває ювілейний КаZантип». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі