субота, 25 травня 2013 04:19

В Києві відкрився III Міжнародний фестиваль Книжковий арсенал

В Києві відкрився III Міжнародний фестиваль Книжковий арсенал
Фото: life.pravda.com.ua

У Києві в столичному Мистецькому арсеналі відкрився III Міжнародний фестиваль Книжковий арсенал, який пройде з 24 травня до 1 червня.

У рамках фестивалю і книжкової виставки пройдуть поетичні читання, лекції, майстер-класи та дискусії, які об'єднають літературу і мистецтво.

Повідомляється, що українські та зарубіжні видавництва представили на своїх стендах літературу різних жанрів.

Відкриття відбулося за участі віце-прем'єра з гуманітарних питань Костянтина Грищенка, уповноваженого президента з прав дитини Юрія Павленка. Крім того, в перший день фестиваль вже відвідали спеціальний гість польський письменник Януш Леон Вишневський, літератори, публіцисти, видавці.

У прес-релізі сказано, що на 10 майданчиках у Мистецькому арсеналі в рамках Книжкового арсеналу пройдуть сотні подій за участю 200 видавництв, книжкових проектів і міжнародних партнерів, відомих українських авторів.

Зокрема, у спецпроекті фестивалю Обмін речовин проведуть публічні діалоги Оксана Забужко та Ігор Померанцев, Юрій Андрухович та Микола Рябчук, Віктор Неборак та Іван Малкович, Андрій Курков та Юрій Винничук, Борис Херсонський та Олександр Ройтбурд.

У рамках фестивалю передбачено інноваційний освітній проект для дітей і підлітків Арсенал ідей у ??форматі творчої лабораторії, яка поєднає мистецтво, науку, винахідництво та інновації.

Організатори також повідомили про спеціальні події фестивалю - ночі Книжкового арсеналу, спецпроекти Серце темряви, поезії і музики.

У ніч на 26-е травня українські автори у дворі Мистецького арсеналу будуть читати літературні тексти під музику, а також на музичній сцені пройде шестигодинний фортепіанний марафон - твори композитора Філіпа Гласа виконає французький піаніст Ніколя Горват.

Зараз ви читаєте новину «В Києві відкрився III Міжнародний фестиваль Книжковий арсенал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі