четвер, 07 лютого 2013 22:58

У Києві встановлять гігантські в'язані речі з ниток

У Києві встановлять гігантські в'язані речі з ниток
Гігантські в'язані речі розмістять на Хрещатику. Фото: fibesquad.wordpress.com

Шестиметрову в'язану шапку, два обв'язані автомобілі, столики кафе, ліхтарі та близько п'яти стовбурів дерев встановлять завтра, 8 лютого, об 11.00 годині у Києві.

Гігантські в'язані речі розмістять на вулиці Хрещатик, 17. Усі бажаючі безкоштовно зможуть побачити інсталяції арт-проекту "Теплий Київ" та дізнатись про новий вид мистецтва вуличного графіті - ярнбомбінг.

Про це Gazeta.ua розповіли організатори проекту.

"Головний експонат - це шапка, зроблена з ниток, яка кріпиться на металевий каркас. Обв'язані речі виглядають, наче у чохлі. Вони в'яжуться з ниток, а потім зшиваються", - розповіла одна з організаторів Тетяна Савіцька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві показують картини на гігієнічних "авіа-пакетах"

За її словами, для підготовки інсталяції майстри використали 1,5 центнери ниток різних кольорів. Загалом, майстри використовували яскраві кольори.

"Це в'язали люди з різних куточків України. І враховуючи те, що робили досить швидко, задіяли багато людей. Технічно ідею досить важко було організувати, включаючи дозволи та інші нюанси. У таких масштабах нічого подібного в Україні не було. Ми вивчали і з'ясувалося, що обв'язували кілька дерев у Львові і щось у Херсоні", - розповіла організатор.

Автори проекту - кияни Катерина та Володимир, які працюють в інвент-агентстві, що організовує свята. Головна ідея проекту - це подарувати Києву щось яскраве і тепле у похмурі лютневі дні.

Більш детально про ідею проекту, її втілення можна буде дізнатися на відкритті інсталяції. Там творці проекту розкажуть про ярнбомбінг, де розкриють секрети створення вуличного в'язаного графіті.

Зараз ви читаєте новину «У Києві встановлять гігантські в'язані речі з ниток». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі