середа, 23 січня 2013 12:00

У Києві показують картини на гігієнічних "авіа-пакетах"
17

Фото: Фото: Вікторія Хоменко

Учора у столичному Музеї сучасного мистецтва розпочалася виставка картин на "авіа-пакетиках". Це роботи грузинського художника Автанділа Гургенідзе під назвою "Арт Авіа".

Усього в експозиції 130 картин, які митець створив за три тижні. Малюнки, представлені на виставці, не зовсім стандартні. Поверхнею для картин автора послужили гігієнічні пакети, які видаються пасажирам на борту літаків.

"Ідея робіт також виникла в польоті, коли я летів додому, в Тбілісі, - згадує Автанділ Гургенідзе. - Коли я літаю, то завжди малюю. Ці пакетики виявилися найзручнішими для таких малюнків. І за розміром також. Саме в цих роботах, ще й логотип компанії - круглий та жовтий — гарно вписався в композицію. Він асоціюється з теплом, з сонцем і навколо нього можна гарно побудувати малюнок. Власне, сюжети, зображені на пакетиках, - це емоції, пов'язані з перельотом. Я не пишу до них назви, щоб не обмежувати уяву глядача. Кожен може знайти власні зв'язки з містами, в яких побував або очікуваннями від перельоту".

За розмірами картини невеликі. У самих роботах багато орнаментів, клопітливо виписаних на пакетиках. Кольори яскраві - жовті, зелені, блакитні, червоні та смарагдові.

"Під час перельоту людина багато думає , тому підсвідомо орнаменти - це зображення процесу цих думок. А в декоративному плані - це ще й спосіб закінчити картину . Для робіт використовую перманенті маркери, трохи синтетичної фарби, золото, срібло. Спершу робив малюнки фарбами звичайними, але вони погано тримаються і тонкі пакети рвуться", - додає грузинський художник.

"Деякі з цих робіт були створенні безпосередньо в небі. Але більшість все таки після посадки" - пояснює автор.

Автанділ Гургенідзе – відомий грузинський художник-монументаліст, фотограф і гід з туризму. Учасник понад 50 художніх виставок в Грузії та Європі. Крім написання картин захоплюється монументальними розписами. Його сюжетами оформлені: станція метро Надзаладеві в Тбілісі, метеостанція в горах Казбек на висоті 3750 метрів, гірськолижні станції курорту Гудаурі, багато вулиць, площ та стріт-об'єктів в Грузії та Європі.

Це перша виставка проекту "Арт Авіа", яка відбулася в Україні. Далі в планах – подібні проекти в грузинських і європейських галереях. Відповідно партнером проекту в Україні виступила компанія "Міжнародні авіалінії України".

Виставка триватиме до 1 лютого. Будь-яку з робіт художника можна придбати. Знаходиться Музей сучасного мистецтва по вулиці Глибочицькій, 17. Музей працює кожен день, крім понеділка - з 11 до 19 години.

Зараз ви читаєте новину «У Києві показують картини на гігієнічних "авіа-пакетах"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі