пʼятниця, 18 січня 2013 10:38

У першій київській резиденції безкоштовно навчатимуть художників

У першій київській резиденції безкоштовно навчатимуть художників

У лютому в Києві почне роботу перша столична резиденція для молодих художників, ініційована Kadygrob&Taylor art projects. Зараз приймаються заявки на участь в цій освітній програмі. Почне роботу резиденція 25 лютого.

KYIV AIR - це перша київська художня резиденція. Це своєрідна можливість для українських молодих авторів отримати системні знання та розвинути свої практичні навички в області актуального мистецтва. Програма спрямована на візуальну мов, малюнок, фотографію, відео, інсталяцію та нові медіа, роботу з експозицією.

З лютого по вересень група з 8 художників буде вивчати теорію й освоювати різні художні практики в спеціально обладнаній студії в Києві, працюючи з запрошеними експертами у галузі сучасного мистецтва. У кінці навчання буде організована виставка робіт цих художників.

"Резиденції бувають різних форматів, - говорить Володимир Кадигроб, організатор проекту, засновник Kadygrob&Taylor art projects. - Коли художники живуть і працюють у певному приміщенні-студії, коли художникам просто надається студія для роботи або ж освітні матеріали для навчання та у кінці вони мають презентувати виставку своїх робіт, створених за час в резиденції. Наш акцент у резиденції - ми даємо студію та насищену освітню програму. Склали її так, щоб вона поєднувала теоретичний та практичний курс. За теоретичний курс відповідатиме Ольга Балашова".

Робота резиденції починається теоретичним освітнім курсом: торкнеться особливостей функціонування сучасної художньої системи в Україні та світі, розвиток критичного мислення і особливого ставлення до матеріалу. Також програма включає в себе майстер-класи художників і лекції запрошених міжнародних експертів.

"Зараз багато премій та конкурсів для молодих художників, але дуже часто журі премій та глядачі, що приходять на виставки нарікають - або імена одні й ті ж, або роботи поганої якості. У нашій системі мистецької освіти немає жодної резиденції. "Академія" застигла навіть не в 20-му столітті, а залишилася далеко позаду тих тенденцій, що є в світі та до підходу мистецтва загалом. Тому наша основна задача - спробувати знайти альтернативну форму підтримки тих людей, що точно визначилися: "ми - художники і будемо ними незалежно від обставин", - додає Володимир Кадигроб.

Останні три місяці резиденції художники будуть працювати над фінальним виставковим проектом. Подати заявку на участь в резиденції можна до 4 лютого. Відбиратимуть учасників Катерина Тейлор, Володимир Кадигроб, Ольга Балашова та Марія Ланько. Детальна інформація про умови розміщена на сайті проекту.

Зараз ви читаєте новину «У першій київській резиденції безкоштовно навчатимуть художників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі