субота, 03 березня 2012 09:57

У Києві російськомовним письменникам вручать Гоголівську премію

У вівторок, 6 березня, відбудеться вручення Гоголівської премії - української літературної нагороди, що присуджується за російськомовні твори.

Цього року лауреатами названі письменники з Києва Олексій Курилко та Андрій Міллер - вони отримають почесний диплом, медаль із зображенням Миколи Гоголя, і преміальну винагороду. Про це пише Корреспондент.net.

Олексій Курилко - письменник, актор театру "Чорний квадрат". У 2010 році за повість "Збіговисько невдах" став лауреатом Російської премії. Гоголівська премія присуджена Олексію Курилко за повісті "Пара ненормальних явищ" і "В пошуках золотого тільця".

 


Андрій Міллер - прозаїк, драматург. У 2009 році за книгу "Два портрета Дружини в гранатовому" став дипломантом Міжнародної літературної премії ім. Юрія Долгорукого. У Київському академічному театрі драми і комедії на Лівому березі Дніпра нині йде вистава "Гості грядуть опівночі" за його п'єсою. Гоголівська премія присуджена Міллеру за повість "палій".

На врученні премії буде присутній голова Національної Спілки письменників України Віктор Баранов, прилетить з Москви член журі премії письменник Віктор Єрофєєв.

За словами засновників, премія покликана сприяти популяризації та підвищенню престижу високообдарованих майстрів слова, які пишуть в Україні російською мовою. Преія присуджується щорічно, починаючи з 2008 року.

Зараз ви читаєте новину «У Києві російськомовним письменникам вручать Гоголівську премію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі