середа, 09 червня 2010 16:57

У віці 102 років померла видатна російська балерина

У віці 102 років померла видатна російська балерина

Видатна російська балерина Марина Семенова померла сьогодні на 103-му році життя, повідомив представник Великого театру Росії.

Випускниця Петербурзької балетної школи, учениця знаменитою Ваганової, Марина Семенова - перша радянська балерина, що виступала з величезним успіхом на зарубіжній сцені в 1930-х роках, танцювала в Маріїнському і Великому театрах, виконавши провідний класичний репертуар: Жізель, Аврору в "Сплячій красуні", Одетту-Оділію в "Лебединому озері", Раймонду, Баядерку та інші партії.

Перейшовши на педагогічну роботу, Семенова вела клас, в якому займалися Майя Плісецька, Римма Карельська, Ніна Тимофєєва, Марина Кондратьєва, Наталія Бессмертнова, Ніна Сорокіна, Світлана Адирхаєва, Людмила Семеняка, Надія Павлова, Галина Степаненко, Ніна Ананіашвілі, Микола Цискарідзе. У Великому театрі Марина Тимофіївна Семенова пропрацювала більше 60 років, залишивши його стіни в 96 років, передавши свій клас улюбленому учневі Миколі Цискарідзе.

Марина Семенова - Герой Соціалістичного Труда, народна артистка СРСР, професор Російської академії театрального мистецтва.

NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «У віці 102 років померла видатна російська балерина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути