Ексклюзиви
понеділок, 09 грудня 2013 14:15

У Києві покажуть незвичну кольорову геометрію литовського художника

Галерея ЦЕХ продовжує знайомити українських глядачів із сучасним литовським мистецтвом. В рамках виставки "Псевдолитовський пейзаж" покажуть роботи художника Лінаса Ляндзбергіса.

Серед представлених картин - романтичні пейзажі в стилі доби Відродження, які поєднуються з яскравими мультимедійними "вставками". У своєму новому проекті Лінас пропонує подивитись на живописні ландшафти з метафоричної точки зору. Різка кольорова геометрія "вмонтованих" зображень створює ефект колажності.

Іронію його мистецького жесту підкреслюють назви робіт, які одночасно і створюють сюжетну напругу. Так, одна з робіт присвячена Теду Качинському, американському математику-анархісту, який майже 20 років надсилав поштою бомби вченим та керівникам підприємств, які експлуатують природні ресурси чи займаються розробкою комп'ютерних технологій. На картині ж "Я ще не все тобі сказала, любий" намальований коктейльний столик з келихом та кишеньковим пістолетом. А єдиними колоподібними об'єктами у роботі "Два апологета сучасного мистецтва в наукових колах" є німби.

В результаті поєднання романтичних фонів та яскравих вставок, пейзажі Лінаса передають атмосферу контрастної сучасності.

Лінас Ляндзбергіс – народився у 1965 році у Вільнюсі. У 1989 році закінчив Академію мистецтв. Працює у жанрі живопису, відеоарту, інсталяції та перформенсу. Член Спілки митців Литви. Учасник Литовської креативної спілки з 1999 року. Брав участь у більш ніж 30 групових та персональних виставках в різних країнах світу: Німеччина, США, Великобританія, Італія, Данія тощо.

Виставка триватиме в галереї "ЦЕХ" з 14-го грудня по 8-е лютого. Галерея знаходиться по вулиці Фрунзе, 69. Вхід вільний.

Зараз ви читаєте новину «У Києві покажуть незвичну кольорову геометрію литовського художника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі