пʼятниця, 17 травня 2013 14:07

У Києві покажуть кращі фотографії учасників першої в Україні фотопремії "Золота камера"
8

Саричев Максим "Привіт, зброя!"
Hung Chan Kwok "The Buffalo Race"
Somenath Mukhopadhyay "Green unlimited"
Олександр Кадніков "Без назви"
Бурбело Нікіта "Блокадниця"

У галереї Київської школи фотографії покажуть більше ста робіт учасників першої в Україні Міжнародної фотопреміі "Золота камера". Виставка переможців та найбільш яскравих учасників конкурсу відкриється, у понеділок, 20 травня.

Журі розглянуло 10 000 робіт. Їх прислали учасники з 60 країн світу. Приймалися роботи як професіоналів, так і фотолюбителів. Призовий фонд цьогорічної премії - 40 000 грн. Переможців оголосили наприкінці березня.

Проект подібного масштабу в Україні реалізовано вперше.

Гран-прі в номінації "Кращий фотограф року" отримав український фотограф Єфрем Лукацький за репортажну роботу "Протест проти ухвалення закону про російською мовою". Гран-прі в номінації "Фотографія року" завоював індійський фотограф Соменат Мукхопадхай (Somenath Mukhopadhyay) з жанровою фотографією "Нескінченно зелене" ("Green unlimited"). У номінації "Серія року" переміг італієць Габріель Кроп (Gabriele Croppi) з серією фотографій "Metaphysic of the Urban Landscape".

На виставці "Золота камера" покажуть роботи з найбільш популярних жанрів фотографії - архітектури, живопису, репортажу, портрету, пейзажу, концептуальній та документальній фотографії.

Виставка триватиме до 30 червня. Галерея Київської школи фотографії знаходиться по вулиці Червоноармійська, 30. Вхід вільний (працює щоденно до 19:00).

Зараз ви читаєте новину «У Києві покажуть кращі фотографії учасників першої в Україні фотопремії "Золота камера"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі