середа, 15 серпня 2012 11:43

У Карпатах стартувала Літературна школа. День 1
9

Фото: Фото надані Літературним клубом "Маруся"
Від "творчої" частини літературної справи видавець Завен Баблоян перейшов до "практичної" – стосунків із видавництвами та книжкового ринку

У понеділок, 13 серпня, у Карпатах почалася Літня літературна школа, де молодих авторів вчать літературній майстерності професійні письменники: Тарас Прохасько, Юрко Іздрик, Лариса Денисенко, Макс Кідрук та інші. Літшкола триватиме до 18 серпня.

Літературний клуб "Маруся" спільно з Gazeta.ua починає серію матеріалів "Щоденник Літшколи". Протягом 6 днів Літературної школи будуть публікуватись найцікавіші моменти з проекту.

"Літшкола – уже традиційно стала фронтом для обміну знаннями і досвідом професійних письменників та авторів, які роблять тільки перші кроки в літературі. Так би мовити, налагодження діалогу поколінь, про відсутність якого люблять говорити в літературному середовищі. Лектори, яких ми запрошуємо, - профі в своїх нішах, добре знають те, про що розповідають. Крім того, дуже добра концентрація молодих літераторів, в яких горять очі", - розповів координатор Літшколи Дмитро Стретович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Твори Дереша, Куркова і Дашвар опинилися серед кращих книг літа

У перший день Літшколи організатори велику увагу приділили командотворенню. Учасники пройшли кілька кіл знайомств, ігор, які об'єднують людей.

Письменник Максим Кідрук на першій лекції розповів як проектувати літературну кар'єру та працювати над авторським стилем.

За словами Кідрука, успішний письменник – це той, який "живе" із своїх гонорарів за книжки, а значимість його досягнень визначається кількістю читачів.

"Треба щось робити для того, щоб вашу книжку знайшли і прочитали. Існує міф, що свою книжку не треба піарити самому, бо ми ж "культура", і не якісь сирки продаємо, але це не правильно", - зазначає письменник.

Також під час лекції Максима Кідрука учасники Літшколи вивели своєрідну формулу успішності книги: це має бути цікава історія з національним сюжетом та інтернаціональною проблемою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Дозволяю собі бути в мережі не більше, ніж півтори години на день" - Кідрук

Щодо роботи над стилем письма Максим Кідрук радив визначити кожному індивідуальну кількість годин для читання та писання, і робити це регулярно.

Від "творчої" частини літературної справи видавець Завен Баблоян перейшов до "практичної" – стосунків із видавництвами та книжкового ринку.

Згодом учасники виконували творче завдання з написання текстів, які оцінювали лектори, критикуючи молодих колег.

Ввечері відбувся літературний вечір, під час якого автори читали та аналізували власні твори.

Зараз ви читаєте новину «У Карпатах стартувала Літературна школа. День 1». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі