середа, 28 серпня 2013 11:12

У Канаді відбулася прем'єра українського фільму про сильне кохання киянки до турка
5

Фото: Фото: Tatofilm Ukraine

Прем'єра українсько-турецького фільму "Люби мене" відбулася на міжнародному кінофестивалі в Канаді. Фільм показали у секції "Focus on World Cinema". Монреальський фестиваль, один з найпрестижніших кінофестивалів у світі, відкрився минулого тижня і триватиме до 2 вересня.

У центрі фільму "Люби мене" сучасна історія утриманки українки Саші. Починається фільм подіями в засніженому Києві. Молодий турок Джемаль перед весіллям з нареченою, яку знайшли йому батьки, приїжджає в столицю аби розважитися. Саша "знімає" його в нічному клубі, щоб отримати те, чого ніколи у неї не буде з коханцем – омріяну вагітність. Несподівано для обох, Джемаль виявляється саме тим чоловіком, з яким Саша повертається до себе. Дівчина забуває страхи за майбутнє та комплекси віку. Вона виривається з оболонки коханки й хоче стати жінкою, готовою любити. А Джемаль, незважаючи на мовний бар'єр і пережиті шоки від київських реалій, звісно, уперше закохується в таку ззовні незалежну й сильну жінку, а насправді - незахищену й тендітну Сашу.

Режисер "Люби мене" називає картину поєднанням романтичної комедії та реалістичної драми.

"Україна - це країна, де дуже багато красивих жінок, для яких катастрофічно не вистачає таких чоловіків, яких вони "намріяли" в дитинстві, - розповідає про стрічку молодий режисер Марина Ер Горбач. - Покоління українських "попелюшок" пережило розпад Радянського Союзу, але альтернативної української ідеї, з якою б можна було рости, вірити й шукати себе не надбало. А без віри людина не знає, як говорити з собою. "Люби мене" - це кіно про сильне кохання і його найбільшого ворога - страх, який виправдовує невільність".

/media/video/513418/1_513418.mp4

На головну жіночу роль вибрали українську акторку Вікторію Спесивцеву, яка давно живе в Берліні. У головній чоловічій ролі - молодий турецький актор Усан Чакир.

"Люби мене" - це вже другий повнометражний фільм молодої режисерської пари Марини Ер Горбач та М. Багадира Ера. Їхній попередній фільм "Гарчання чорних псів" (2010), знятий в Туреччині, який вперше показали на Роттердамському фестивалі, двічі виходив у широкий турецький прокат.

Продюсер картини Олена Єршова переконана, що світова прем'єра в Канаді дасть успішний старт як фестивальній, так і прокатній долі фільму. Зняли українсько-турецьку стрічку "Люби мене" за підтримки Державного агентства України з питань кіно та турецької сторони. В Україні його обіцяють показати вже на початку листопада.

Монреальський кінофестиваль проходить цього року вже в 37-й раз. Його відкрив канадський фільм Метью Роя "Інший дім".

Зараз ви читаєте новину «У Канаді відбулася прем'єра українського фільму про сильне кохання киянки до турка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі