вівторок, 11 червня 2013 23:25

В ісламський путівник по Україні внесли 89 мечетей

В ісламський путівник по Україні внесли 89 мечетей
Фото: imuslim.net

В Україні з'явився перший ісламський онлайн-путівник, де можна дізнатись про розташування мечетей, молитовних кімнат, громад, місць громадського харчування тощо. Серед переліку також відзначені ісламські пам'ятки та магазини, де можна придбати релігійну літературу, одяг або продукти харчування.

Сайт (imuslim.net) наповнюється волонтерами. Користувачі також можуть внести будь-яку інформацію, що цікавить їх. Ресурс має навігацію на карті, а також дозволяє легко знаходити об'єкти за категоріями, населеним пунктом чи областю. Існує можливість залишати коментарі, додавати фотографії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Дубаї побудували найвищий спіральний хмарочос зі зігнутими стінами

"Даний сайт поповнюється користувачами, які небайдужі до становища в Україні і мають можливість і прагнення поділитися своїм досвідом і знаннями з іншими людьми. Наша мета - об'єднати спільні зусилля, щоб бути корисними та зібрати інформацію про найбільш затребувані місця для мусульман в Україні,'' - кажуть його організатори.

Найбільше у путівнику представлений Кримський півострів, де компактно проживає кримськотатарський народ, а також столиця, де є близько 10 об'єктів. Також представлені об'єкти, як у великих містах, так і райцентрах чи селах.

Зараз ви читаєте новину «В ісламський путівник по Україні внесли 89 мечетей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути