середа, 15 березня 2017 09:00

У фільмі 18 трупів, не рахуючи коня

У фільмі 18 трупів, не рахуючи коня
Кадр з фільму Френсіса Форда Копполи "Хрещений батько"

15 березня 1972 року відбулася прем'єра фільму Френсіса Форд Копполи "Хрещений батько". Кримінальна сага розповідає про життя нью-йоркської мафіозної сім'ї Корлеоне у 1945-1955 роках. Голова сім'ї, Віто Корлеоне, видає заміж доньку. В цей час з війни повертається його син Майкл. Хлопець – герой війни, гордість сім'ї, але не має бажання займатися жорстоким сімейним бізнесом. Дон Корлеоне веде справи за старими правилами, але настають інші часи. З'являються люди, охочі змінити сформовані порядки.

При бюджеті $6 млн фільм зібрав у прокаті $270 млн

Одну з найжорстокіших сцен у фільмі Коппола поєднав з епізодами розправи над головами п'яти сімей. Створена паралель добра і зла, світлого і темного, Христа й Антихриста. У романі американського письменника Маріо П'юзо (за мотивами якого зняли фільм) сцени вбивств описані на десятках сторінок. Режисер Коппола не міг дозволити так розтягувати фільм. Зробив вдалий монтаж, поєднавши сцени хрещення і вбивства, що тривають близько п'яти хвилин. За цей час глядач чує 67 пострілів. Усього у картині показано 18 трупів, якщо не рахувати коня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найкасовішу комедію в українському прокаті не показали

Френсіс Форд Коппола (1939) – американський кінорежисер, продюсер, сценарист. Шестикратний лауреат "Оскара" . Найвідоміші фільми: "Хрещений батько", "Розмова", "Дракула", а також епічна драма про війну у В'єтнамі "Апокаліпсис сьогодні". Окрім роботи в кіно Коппола займається виноробством, видає журнал, тримає готель.

Зараз ви читаєте новину «У фільмі 18 трупів, не рахуючи коня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі