пʼятниця, 16 грудня 2011 16:36

У будинку для безпритульних можна дивитись телевізор та грати в шахи

16 грудня благодійна асоціація "Світло надії" відкрила в Полтаві центр адаптації для місцевих безхатченків. Тут також можуть жити колишні в'язні.

У кімнаті для постійного проживання вже зайняла ліжко 78-річна Любов Запорожець.

"У мене була двокімнатна квартира в Полтаві. Та в 2002 році довелось продати за копійки, бо не було чим за неї платити. Залишилась сама на вулиці, без прописки. Уже десять років блукаю по селах Полтавського району. За ночівлю і їжу виполюю людям городи. Дітям однаково, де я. Син аж у Владивостоці, я колись там також жила, але він мене відправив додому. Де донька, взагалі не знаю. Вони не дзвонять, не хочуть мене бачити. Я не знаю чому", - жінка втирає червоним шарфом сльози.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На ужгородському сміттєзвалищі люди знаходять гроші та цінні речі

Любов Олександрівна в центрі адаптації хоче перезимувати. "У селі Терешки мені знайомий дав хату на зиму. Вже п'ять років там кочую. Але в домі не топиться. Щоб носити і рубати дрова, вже немає здоров'я. То я тут зиму побуду", - каже пенсіонерка.

У кімнаті вільних ще три місця. Тут люди зможуть жити найбільше по півроку. "Тут житимуть люди, які хочуть повернутись до нормального життя. За цей час будемо їх реєструвати, відновлювати документи", - розповів Олександр, волонтер зі "Світла надії".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вокзальні бомжі харчуються ікрою і портвейном

У сусідній кімнаті стоїть двадцять ще незасланих ліжок. Безпритульні тут можуть погрітися і переночувати.

"Зранку вже заглядали до нас. Їх поселятимемо в "Нічліжній". Годуватимемо тричі в день. Захочуть, в "Дозвільній кімнаті" нехай телевізор дивляться чи в ігри грають", - Олександр показує шахову дошку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бомжі та зеки живуть на березі моря з 3-разовим харчуванням

Волонтери кажуть, що жителі сусідніх будинків приносять для безпритульних речі. "Позносили стільці, ковдри, посуд. За гроші деяких підприємців на перший час закупили сухі пайки, одноразовий посуд, воду, консерви, чай, каву, згущене молоко, крупи".

Притулок створили за рахунок благодійництва та коштів міської ради.

Зараз ви читаєте новину «У будинку для безпритульних можна дивитись телевізор та грати в шахи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути