Ексклюзиви
пʼятниця, 30 листопада 2012 12:42

У десятку кращих фільмів року потрапив російський фільм про Фауста

У десятку кращих фільмів року потрапив російський фільм про Фауста
Кадр з фільму "Корпорація "Святі мотори". Фото: kinopoisk.ru

Французький журнал про кіно Cahiers du Cinema опублікував свій список десяти найкращих фільмів року, перше місце в якому зайняла "Корпорація "Святі мотори" (Holy Motors) Леоса Каракса.

Фільм, головну роль в якому зіграв французький актор Дені Лаван, розповідає про невідомому істоті, яка переміщується з життя в життя. Герой Лавана знаходить форму то чоловіка, то жінки, то юнака, то вмираючого старого.

Друге місце Cahiers du Cinema присудив фільму "Космополіс" Девіда Кроненберга, головну роль в якому виконав зірка сутінкової саги Роберт Паттінсон. У цьому фільмі показані 24 години з життя 28-річного мільярдера-фінансиста Еріка Пекера, який зраджує своїй молодій дружині, піддається нападу і разом втрачає весь свій статок. Дія стрічки розгортатиметься на Манхеттені протягом однієї доби.

Дев'яте місце в рейтингу найкращих фільмів року, на думку Cahiers du Cinema, займає "Фауст" російського режисера Олександра Сокурова, який вийшов в 2011 році. Цей фільм, створений за мотивами великої трагедії Йоганна Вольфганга Гете, отримав "Золотого лева" на Венеціанському кінофестивалі.

Повна версія за журналом Cahiers du Cinema, виглядає таким чином:

"Корпорація "Святі мотори" Леоса Каракса

"Космополіс" Девіда Кроненберга

"Між" Френсіса Форда Копполи

"4:44. Останній день на землі" Абеля Феррари

"В іншій країні" Хон Сан Су

"Укриття" Джеффа Ніколса

"Казки стриптиз-клубу" Абеля Феррари

"Табу" Мігеля Гомеша

"Фауст" Олександра Сокурова

"Не вимикай світло" Айри Сакса

Cahiers du Cinema - французький журнал про кіно, заснований у 1951 році Андре Базеном, Жаком Доніоль-Валькрозом і Жозефом-Марі Ло Дюка.

Зараз ви читаєте новину «У десятку кращих фільмів року потрапив російський фільм про Фауста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі